Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17962200 www.bgdnes.bg

БРАВО! Пламен и Тони с нов рекорд за "Гинес"

Направиха 10 560 набирания и кофички за 12 часа и събраха благотворително пари за болно момче 

Нови двама българи стават част от Книгата на рекордите "Гинес"!

Пламен Атанасов (29 г.) и Тони Липошлиев (32 г.) успяха в рамките на 12 часа да направят 10 560 повторения на набирания и кофички (бел. ред. - вид силово упражнение за горната част на тялото, изпълнявано на успоредка). Върховото постижение здравите момчета реализираха в русенското село Тръстеник.

Реклама

"През цялото време бяхме с усмивка на лице, като имаше 3-4 критични момента. Все едно ти пада пердето, прималява ти и имаш усещането, че не можеш да продължиш. Но всичко отминаваше за десетина минути и отново се захващахме за работа", разказа пред "България Днес" Пламен. Възстановяването на двамата ще продължи поне седмица, в която няма да извършват никаква физическа дейност.

"Може да кажем, че сме поставили рекорд, тъй като досега в "Гинес" не е бил заявяван такъв - двама души едновременно да направят най-много набирания и кофички в продължение на 12 часа. Остава рекордът официално да бъде признат. Пускаме заявка до "Гинес" и очакваме до 2-3 месеца да получим положителния отговор", каза още Пламен, който от години тренира, използвайки тежестта на собственото си тяло.

"Чрез събитието насочихме внимание към младия писател Иво Христов, който от години се бори с туморни образувания. Беше поставена дарителска кутия в негова подкрепа. Благодарим на хората, пуснали своята подкрепа и надежда за Ивчо в кутията. Събраната сума е 605 лв.", добавиха двамата рекордьори, които искат да привлекат все повече деца към спорта.

Реклама
Реклама