Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17962406 www.bgdnes.bg

Тв репортерката Карина Караньотова: Радвам се на Аня Пенчева!

От десетки години има връзка с баща ми, запазили са я и до днес

Коя е тя

Карина Караньотова е журналист и репортер в БНТ. Тя се занимава с едни от най-наболелите проблеми на съвременното ни общество. Винаги е на мястото на инцидента и се стреми винаги да представи двете гледни точки безпристрастно. Била е водеща на доста предавания по телевизията като "Глобусът" по Би Ти Ви, което е за пътешествия и приключения. Тренира от малка и се хвърля във всички предизвикателства. Любител е на животните и се грижи за бездомните кучета в квартала. Грижи се за детето си, както и за много цветя.

- Издадохте книга за баба си - голямата актриса в Народния театър Славка Славова, кое ви предизвика?

Реклама

- Да, това стана преди десетина години. Миналата година в предаването "БНТ представя" пуснахме и документалния филм към книгата, на който аз бях автор. Режисьор беше Ваня Бойчева. Филмът имаше доста добър отзвук и много хора ми се обадиха да ме поздравят. Баба ми е една от най-известните актриси на България и заслужава това.

- Дъщеря сте на Ивайло Караньотов и доведена дъщеря на Аня Пенчева. В какви отношения сте с нея?

- В много добри отношения сме. Виждаме се по празниците, правим си подаръци за Коледа. Тя обаче ме бие, защото ми прави подаръци и за Великден. Ето сега подари много хубави подаръци на майка ми, от които тя остана очарована. Разбира се, имало е някакви пререкания през годините, но сега вече сме в прекрасни отношения. Радвам се на тази жена. Те имат връзка с баща ми от десетки години. Не всеки има такава дълга връзка. Те са я запазили и до ден днешен, въпреки че и на двамата това е втори брак.

- Какво прави баща ви - Ивайло Караньотов?

- Копае 30-метров канал. След наводненията миналата есен по морето той реши, че трябва да вкопае електричеството на вилата в земята. Направи го и сега вече спокойно можем да отидем на море в Лозенец. На него му доставя удоволствие да работи.

- Брат ви Ангел, който е 4-кратен европейски шампион по Супермото спря ли с моторите вече?

- Той каквото хване - дали е на две или четири гуми, става шампион. Сега се занимава с дрифт - мина на четири колела. Вече само с това се занимава. Щом на него му доставя удоволствие, значи и аз съм щастлива.

Реклама

- Той се раздели с първата жена в дрифта Ива Русинова?

- Да, за съжаление така стана. В момента двамата са в споделено родителство за детенцето им. Тъжно е, когато така се получава, но и на мен ми се случи преди време. Може да са били много щастливи навремето, но понякога просто се случва. Важното е детето да усеща любовта и на двамата си родители и да не му липсват.

- При теб също се е случвало. Каква е рецептата?

- Двама души да са насила заедно само в името на децата не е решение за мен. Естествено е двамата родители да останат заедно, но понякога нещата са просто невъзможни и това е. Никой не си мисли да се разделя, когато се появи малкото бебче.

Когато вървя по улиците виждам тази гордост на младите родители с количката и винаги тайно им пожелавам да не се разделят.

- Репортер сте в БНТ. Коя тема ви е присърце в момента?

- Тази за велоалеите. Имаше протести против изграждането на нова велоалея на улица "Фритьоф Нансен". Аз съм за повече велоалеи, за велосипедисти, които да карат. Повече хора да пътуват с градски транспорт и да има по-малко трафик по улиците. Да научим на нещо децата си. Когато пътувам из Европа, се възхищавам как правят велоалеи и паркове за сметка на улиците. Когато видя хора с плакати, на които пише "Паркирай с мен", много се натъжавам, защото това е его. Мисля, че всеки си търси местенцето, а не се интересува от това, което става по улиците. И с баща ми спорехме и се скарахме по този въпрос.

- Борите се за велоалеи, вие доскоро бяхте активен шофьор, смятате ли, че нещата откъм шофьорска култура в столицата се подобряват?

- Според мен напоследък, поне в София, има повишаване на културата на хората - както на шофьорите, така и на органите на реда. Оптимист съм в това отношение. Смятам, че вървим в правилна посока.

- Имате доста цветя на балкона?

- Малко изпуснах мушкатата тази година и трябва да ги подсилвам. Но по-голямата ми гордост е, че направих алпинеум пред блока. Той е уникален с това, че има камъни от Борисовата градина, от Пирин, някои от тях съм ги носила от Синаница, както и един камък от Свети Константин и Елена от плажа. Така че събрах цяла България в градинката пред блока. По-впечатляващото е, че никой не ги краде тези камъни.

- Какво искате да правите в момента?

- На мен времето ми е достатъчно запълнено с детето и с работата. Иначе бих искала да направя още някой филм като този за баба ми. Интересни са ми писането и монтажът, но засега репортерската работа ми е много интересна. Имам усещането, че не съм си разгърнала потенциала.

- Вие сте много чувствителна към бездомните животни?

- Така е. Следя много случаите с изоставени или малтретирани животни. Въобще с безотговорното отношение към животните в България. Благодарение на мен заведоха дело срещу един човек, който уби едно куче, а прокуратурата не правеше нищо. Написах в социалните мрежи за случая, имаше и свидетели. Хората ме подкрепиха. Така повдигнаха обвинение и жената, която се грижеше за кучето, ми е много благодарна. Когато започна делото, спонтанно се събраха хора, които бяха разпечатали снимката на убиеца и на плакати и го наричаха убиец.

- Тази жена се грижи и за други бездомни животни?

- Да, тя се грижи в "Надежда" за един куп кучета и котки, а мъжът й им прави къщички. Само че един съсед хвърлил отрова, от която умрели около 50 гълъба, а едно малко коте едва е било спасено.

- Имате дете, с какво ви изнерви бившият ви съпруг?

- Той е супер интелигентен и ерудиран, но е и супер неподреден. У тях като че ли всичко е избухнало от предмети. Всякакви неща, а аз се стремя към някакъв минимализъм в моята къща. Купувам само най-необходимите неща, защото зариването във вещи за мен е болестно състояние. Когато отида у тях, всичко е в кашони, дронове, инструменти. Тогава избухвам. Човек трябва да е над тези неща, защото може така да се чувства добре.

- Май сте доста крайна?

- Крайна съм, особено когато става дума за ред. Аз ако не съм си подредила вкъщи, просто не ми е спокойно. То моето пък е малко в другата крайност.

- Имате котка?

- Той е много буен. Ето сега ме преследва, без да знам какво му е. Иска да ходи навън при другите котки. Много е палав и не се свърта за секунда на едно място. Също като мен.

Четете още

Карина Караньотова отиде на море през април

Карина Караньотова отиде на море през април

Карина Караньотова стана лоша кака

Карина Караньотова стана лоша кака

Реклама