Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1798126 www.bgdnes.bg

Депардийо посети Чечня - танцува местни танци и яде национални блюда с президента

Жерар Депардийо посети размирната доскоро кавказка република Чечня, съобщава Интерфакс.

Френският актьор, който наскоро получи руско гражданство, бе приветстван от президента на Чечня Рамзан Кадиров и веднага получи документи за жителство и статут на „почетен удмурт", пише ИТАР-ТАСС.

Кадиров лично посрещна Депардийо на летището в Грозни. Новоизпеченият руснак се появи с полицейска шапка ушанка, подарена му при последната му визита в друга руска република - Мордовия.

Реклама

„Поканих Жерар Депардийо в Грозни. Това е втората му визита в Чеченската република. Запознахме се преди време и тогава обсъдихме някои от проектите. Сигурен съм, че те ще бъдат продуктивни", обяви Рамзан Кадиров, по чиято покана актьора е на посещение в Чечня.

Актьорът бе почерпен с традиционни чеченски блюда още на аерогарата.

По време на тържествената вечеря гостът бе зарадван с традиционни чеченски песни и танци. При изпълнението на лезгинка Депардийо не можа да устои и се включи в танците под аплодисментите на присъстващите.

„Благодаря на Бога, че е време, когато известните хора по света искат да живеят в Русия", каза Кадиров.

„Аз обичам Русия. Наистина ми хареса в Чеченската република. Ето, тук хората са отворени и са приятелски настроени", каза Депардийо.

"Искам да направя филм тук, да покажа, че може да се направи голям филм за Грозни", заявил Депардийо, цитиран в комюникето на чеченското президентство.

"Депардийо ще има срещи с известни актьори, режисьори, студенти и театрални школи. Очаква се, че по време на срещите да се обсъдят на различни проекти, които могат да бъдат реализирани с подкрепата на известния французин", заяви министърът на културата на Чечения Дикалу Мизакайев.

Жерар Депардийо за последен път беше в Чечня през октомври 2012 година. След като актьорът получи руски паспорт, Кадиров го покани да се премести да живее в Грозни.

Реклама
Реклама
Реклама