Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1798333 www.bgdnes.bg

Младок се забавлява със сигнал за бомба в кабинета на кмет

20-годишен мъж се забавлява, като подава фалшиви сигнали за различни произшествия във Великотърновско, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново.

Два дена близо го издирвали служители на Районно управление „Полиция" - Горна Оряховица.

Реклама

Младият мъж е подател на злонамерен сигнал за взривно устройство, което трябвало да бъде поставено в кабинета на кмета на община Горна Оряховица.

20-годишният С. Н. от Димитровград информирал в петък, около 14:33 ч., тел. 112, че след два часа ще заложи въпросния взрив в кабинета на горнооряховския кмет. Районът около сградата на общината незабавно бил отцепен от полицейските служители. Извършени се проверки на всички граждани, преминаващи през входовете и изходите на сградата.

Веднага е засечен номерът, от който е бил подаден сигналът и съответно районът, където ползвателят му се намира.

Установено е още, че през последната седмица от този мобилен номер са подадени над 20 лъжливи сигнала за различни видове произшествия.

Вчера полицейските служители намерили С. Н. в къща в с. Първомайци, където работел като общ работник към частна фирма за строителни дейности.

С. Н. е бивш възпитаник на Социален Учебно-професионален център „Елена Грънчарова". Пред полицейските служители той обяснил, че е подавал неверните сигнали, за да се забавлява. Същият е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за подаване на неверни данни на спешния телефон 112.

Реклама
Реклама
Реклама