Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1799126 www.bgdnes.bg

Плевнелиев сам на барикадите

Президентът сред протестиращите, освиркаха го

Плевнелиев
на барикадите

Всеки иска всичко в тази държава, каза държавният глава

Надя Панкова

Единственият държавник, който се появи лице в лице с протестиращите на барикадите вчера бе президентът Росен Плевнелиев. Той прие исканията на протестиращите пред сградата на министерството на икономиката. На фона на дюдюкане, освиркване и викове "мафия" Плевнелиев преглътна обидите и покани недоволните на "Дондуков" 2.
"Благодаря на всички за активната гражданска позиция.

Благодаря ви, че я показвате по един демократичен начин. Заповядайте още от следващата седмица заедно с други граждански организации, синдикати, всички заедно да работим за това, което е важно за държавата", провикна се от микрофон президентът. Заедно с него бе шефът на НСО ген. Тодор Коджейков, на когото също се опитаха да напъхат листове с искания в ръцете, но той отклони.
Плевнелиев подчерта, че е отишъл да приеме исканията на гражданите, тъй като именно той трябва да е обединител на нацията. "Дойдох тук, за да ги чуя, за да ги уважа, за да получа техните искания. Оттук нататък работим. Общественият съвет към президента е легитимна институция, която тепърва трябва да бъде формирана.

Реклама

В нея всеки един от представителите ще има какво да каже. Няма да го обърнем на говорилня, обещавам", заяви Плевнелиев, покачен на импровизирана трибуна.
Държавният глава бе видимо изнервен, тъй като никой друг от политическия и държавния елит не посмя да излезе пред недоволните. Президентът заяви, че исканията на протестиращите са крайно разнородни, тъй като почти всички съсловия са излезли на улицата. "Разбира се, че има разнопосочни искания.

Разбира се, че всеки иска всичко в тази държава. Днес ще има митинги на доктори, на студенти и кой ли още не. Но в крайна сметка по-важно е това - не бягаме от проблемите", коментира президентът.
Плевнелиев отиде на крака при протестиращите, които го поканиха в събота да приеме лично исканията им.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама