Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1799224 www.bgdnes.bg

Най-тежкият мъж: Искам да протестирам, но не мога!

Деяна ПАВЛОВА
"Искам да отида на протестите, но не мога дори да стана от леглото, защото съм 270 кила." Това сподели пред "България Днес" най-дебелият българин Иван Иванов от Стражица.

От доста време той е обездвижен заради многото си килограми. Иван гледа по телевизията случващото се и искрено съжалява, че не може да се включи сам в народното недоволство. Семейството му е едно от тези, които са получили изключително надута сметка за ток. За първия месец от годината те трябва да платят 110 лева, два пъти повече от доскоро получаваните сметки. Сумата втрещила всички в семейството на Иван, разказва и съпругата на най-пълния българин.

Реклама

"Още не сме плащали сметката, защото нямаме достатъчно пари", обяснява Димитрина. Двамата с мъжа си следели с интерес цялата драма около подаването на оставка на кабинета "Борисов".

"Иска му се да може да се включи, но не може да стане. Ако можеше, със сигурност щеше да отиде да се включи в протестите в защита на Бойко", казва Димитрина.
Иван е бивш гребец и за него настоящото му състояние е много ужасно. Той от години не напуска дома си, не може да сяда на стол и спи на подсилено легло, което постоянно сменя, защото се чупи. Иван няма дрехи и използва плетени терлици вместо обувки, защото нищо не му става.

Преди няколко години мъжът внезапно се разболява от тежка форма на разширени вени, което води до скоростно покачване на килограмите му и сегашното състояние. В момента тежи 270 кила. Лекари му препоръчали да почива, за да се облекчи страданието в краката му. Обездвижването обаче не помогнало, краката му станали като буци и се покрили с мехури.

Наложило се съпругата му сама да лекува по бабини рецепти огромните рани с червеи по единия крак на Иван, за да го спаси от ампутация. Тя не спира да търси начин да помогне на половинката си. Трогнати от съдбата на българина, благодетели решиха да помогнат на най-дебелия българин, като се очаква в най-скоро време това да се случи и "България Днес" да отрази благородната мисия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама