Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18007102 www.bgdnes.bg

ИЗНЕНАДА! Актрисата, която изигра Путин, не спечели "Аскеер"

Тази вечер се раздават за 33-и път наградите за принос към театралното изкуство

Голямата актриса Мария Стефанова спечели "Аскеер" за главна женска роля за образа й на Розовата дама в "Оскар и розовата дама" на Стефан Спасов. Тя поздрави и другите две номинирани актриси - Радена Вълканова и Климентина Фърцова.

Реклама

Изненадващо не спечели Радена Вълканова за ролята й на Путин в "ХАГА" от Саша Денисова, реж. Галин Стоев, Народен театър "Иван Вазов".

"Аз ви пожелавам моята възраст и да ме надминете и едни такива актьори, каквито гледате тази вечер, да ви поднесат тази статуетка за току-що изиграна роля", каза актрисата.

А Константин Соколов спечели наградата за главна мъжка роля за ролята му на Петър в "Ботушът" на Стоян Радев.

Веселка Кунчева грабна статуетката в категорията "Режисура" за спектакъла "Преображението", който се играе в Драматичния театър в Благоевград.

"Красива птичка с цвят зелен" бе наградено за най-добро представление. Спектакълът се играе в театъра в
Стара Загора.

Актрисата Маргита Гошева спечели "Аскеер" за поддържаща женска роля за Пития в "Едип и пророците" на реж. Диана Добрева.

Реклама

Спектакълът се играе в Драматичния театър в Пловдив. От сцената тя честити 18-ия рожден ден на сина им с Иван Бърнев - Матей.

Призът за поддържаща мъжка роля отиде при Иван Николов. Той спечели за ролите на Леонардо, Игор и Издателят в "Петрови в грипа и около него" с реж. Боян Крачолов и ролята на Николай Иванович в "Платонo".

Тази година наградите се връчват за 33-и път в театър "Българска армия". Спектакълът е посветен на 95-ата годишнина от рождението на Йордан Радичков и е под мотото "Театрална суматоха". Режисьор на церемонията-спектакъл е Борис Радев, а в програмата присъства почти цялата трупа на Военния театър. Водещ на събитието е актьорът Веселин Ранков. Статуетката е дело на на скулптора Георги Чапкънов - Чапа.

Сдружение "Шум и бяс" спечелиха "Аскеер" за изгряваща звезда за "Кино "Лента" от Мария Страшимирова. А драматурзите Камелия Николова и Анита Ангелкова връчиха наградата за съвременна българска драматургия на Борис Кръстев за "Кулата", което се играе в Театър 199.

Васил Михайлов връчи почетният "Аскеер" на актрисата Мимоза Базова.

"Пожелавам ви труден живот, само той е достоен за

артиста!", каза актрисата на сцената, заобиколена от почти цялата трупа на театъра.

Статуетката за сценография отиде при Мариета Голомехова заради две постановки - "Портретът на Дориан Грей" на Веселка

Кунчева (Драматичен театър в Габрово) и за "Преображението" на Веселка Кунчева (Драматичен театър - Благоевград). Тя посвети

наградата си на актрисата Ружа Николова, заради която е започнала да се занимава със сценография.

Елена Нацариду бе отличена в категория "Костюмография" за "Крали Марко - последната балканска легенда" на Анастасия Събева.

Четете още

Любовни искри хвръчат в "Черешката на тортата", Мис България Александра Кръстева и актьора Кирил Недков опасно близки

Любовни искри хвръчат в "Черешката на тортата", Мис България Александра Кръстева и актьора Кирил Недков опасно близки

Актрисата Радена Вълканова е №1 в образа на Путин

Актрисата Радена Вълканова е №1 в образа на Путин

Реклама