Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18013442 www.bgdnes.bg

Влади Въргала става треньор на Гунди

Владислав Карамфилов - Въргала ще гледаме в ролята на легендарния треньор на Ботев Пловдив, Георги Генов - Джогата. Един от първите родни треньори въвели системата 4-2-4. Младият Гунди се озовава в отбора му през пролетта на 1962 година.

В студиото на „Събуди се" по Нова тв Въргала разказва за участието си във филма за легендарния футболист Георги Аспарухов "Гунди - Легенда за любовта". Спортен талант, добър човек, любящ съпруг и останал верен на страната и отбора си, дори и в най-трудните дни. Историята за Гунди скоро ще оживее на голям екран.

Реклама

„За мен е част за участвам в този филм. Мисля, че е мисия за всеки един, който участва в него. Лентата е признание и поклон пред личността на Георги Аспарухов-Гунди. Той е нашето знаме, но не може да бъде обсебен само от синята идея. Гунди е на цяла България. Той е богатството на един народ", коментира мотивите си да е част от филма големият левскар.

„За 80 годишнината на Гунди миналата година бях написал нещо. Обикалям улиците на Редута и си представям къде е бил, какви дрехи е носил, как е изглеждал... Израснал съм до стадион Герена и съм си представял реакцията на хората, които са искали да зърнат саркофазите с тленните му останки. Осъзнах едно нещо. Господ ти дава мисия. Гунди живя бързо, честно, талантливо, но и в спорта, и в живота, когато печелиш нещо, губиш друго. Гунди печелеше битките на терена, но нямаше личен живот. Където и да отидеше, бе разпознаваем и в България, и в чужбина. Неговата гибел е поради човешка грешка, но мисията му продължава дори и без него. Всички ние спечелихме от него, но със смъртта му родителите загубиха детето си, съпругата му загуби мъжа си, сина му загуби баща си, футбола загуби идола си, а България загуби една надежда", каза актьорът.

Карамфилов коментира трудно ли е влизането му в ролята на треньор на Гунди.

„Колебанията ми бяха относно физическата прилика. Георги Генов-Джогата и както е известен „шивачът" е една от емблемите на Ботев Пловдив. Влизам в ролята на човек, който никога не съм чувал преди това, но той е идол за мнозина и поколения. Бил е бил безкомпромисен и е един от новаторите във футбола. Експериментира и въвежда системата 4-2-4, която е по бразилски модел. Легенда и идол е бил за феновете на Ботев. Мисля, че ролята ми не е толкова важна, но това, което правят Павел и Александра е забележително", признава Влади.

Четете още

Андрей промотира филма за Гунди на фестивала в Кан

Андрей промотира филма за Гунди на фестивала в Кан

Филмът за Гунди чупи рекорди

Филмът за Гунди чупи рекорди

ИЗНЕНАДА! Вдовицата на Котков ще гледа филма за Гунди

ИЗНЕНАДА! Вдовицата на Котков ще гледа филма за Гунди

Ето го трейлъра на филма за Гунди (видео)

Ето го трейлъра на филма за Гунди (видео)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама