Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1802765 www.bgdnes.bg

Пиян иска да гърми по президента

29-годишният Тихомир Добрев бе задържан вчера пред президентството, след като си призна, че искал да застреля президента Росен Плевнелиев. Мъжът бил засечен от полицейски патрул, след като изглеждал видимо подпийнал.

Инцидентът се случил към 15,30 ч., докато в президентството се провеждаше Консултативният съвет по национална сигурност. На метри от гвардейците Тихомир извадил пистолет, а в другата ръка размахвал бутилка с водка. Докато му слагали белезниците, той отправял куп обиди по адрес на Плевнелиев. В бандита освен пищова е открит и нож. По първоначална информация оръжието е било заредено, като вероятно Тихомир се е подготвял за стрелба. По непотвърдени данни пистолетът, който е бил намерен, е газов.

Реклама

„Не го извадих пистолета. Тихомир се казвам, на 29 години съм, работил съм, но сега няма работа, не мога да си намеря. Не го харесвам, щото е п...ьо. Имам си документ за пистолета, да не съм го купил ей така. Два месеца бях в чужбина, като се върнах, си го купих“, каза Добрев, преди да бъде отведен от полицията към столичното Първо РПУ.
Журналисти, които отразявали КСНС, го питали дали е имал намерение да използва пистолета, а той отговорил, че би го използвал, за да застреля президента.

При проверка се разбрало, че Тихомир е криминално проявен, регистриран е за кражби, грабежи и хулиганство.

Във Фейсбук профила си той се е обявил за протестите, които заляха страната през последните седмици. Тихомир е публикувал и карикатура на Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, в която тримата твърдят: "И да паднем, и да бием, пак ще се напием".

Тихомир е споделил в социалната мрежа своя снимка от вестниците как е арестуван с белезници като фен на футболния клуб "Левски". Той написал, че е учил в столичното 113 СОУ "Сава Филаретов".

Пред сградата на президентството имало и още един пиян мъж, който се опитал да обясни на медиите, че "г-н Бойко Борисов не е в болница". Вторият мъж, представил се като Георги, признал, че със задържания Тихомир са заедно. 

Реклама
Реклама
Реклама