Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18041311 www.bgdnes.bg

Илияна е най-красивата абитуриентка

  • Дефилира с рокля с българска шевица
  • Кавалер на бала е гаджето й 

"България е моята родна страна и винаги ще я тача и милея. Обичам българското и завинаги ще съм свързана с него."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" Илияна Митова, най-красивата абитуриентка в Югозапада, която се появи на бала с нестандартна, но много красива визия, носеща българския дух.

"Роклята е по поръчка от дизайнер. Реших каква ще е миналото лято, исках да е в народен стил, но същевременно да е и съвременна. Идеята ми беше да ги съчетая. За прическата и грима се доверих на професионалисти. Аксесоарите си ги намерих сама и ги поръчах от един онлайн магазин за накити", сподели още зрелостничката.

Илияна е възпитаничка на Националната хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в Благоевград, където изучава рисуване. Преди няколко дни кадри от бала й оставиха хората без думи. Красивото момиче мина по червения килим в града и се открои от всички, като внесе красота, чистота и патриотизъм в бляскавата вечер. Освен оригиналната рокля с българска шевица зрелостничката държеше в ръце и скромен букет с цветя, а главата й красяха сребърни парички. Обществото я определи като "глътка свеж въздух" след целия кич по баловете.

"Запазих роклята в тайна. Исках да е изненада и само моето семейство знаеше какъв ще е моделът й. Съучениците ми се впечатлиха и бяха много изненадани", допълни Илияна.

Момичето танцува народни танци от 5-годишна, което е и една от причините да въплъти българските елементи във визията си. За плановете за бъдещето все още има известни колебания.

Реклама

"Досега изучавах рисуване в училище и със сигурност искам да продължа да се занимавам с изкуство. Все още не съм решила дали ще е в Благоевград или в София", каза красивата абитуриентката.

В бляскавата нощ за ръка я държи нейният кавалер - приятелят й, който е облечен в тон със своето момиче. Илияна се вълнува много, а балът оставя у нея прекрасни емоции.

"Прекарах си много добре. Всичко беше повече от перфектно, просто незабравима вечер. Ще запомня бала с минаването ми по червения килим заедно с моя кавалер - приятеля ми. Изкарахме си много хубаво", сподели Митова.

Желаем й много успех в живота!

Реклама
Реклама
Реклама