Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1804564 www.bgdnes.bg

Салата "Токов удар" за 50 ст. засилва протестиращите

Бургаска механа протестира срещу EVN с оригинална салата за символичните 50 стотинки. Името й е доста екзотично и актуално на фона на събитията от протести в страната - "Токов удар". Това стана ясно от механата, която предлага салатата. Тя представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг.

Вкусната салата е обявена само за 50 стотинки, но когато дойде сметката се оказва, че сумата за нея е набъбнала до 2,99 лeва, коментира сайтът BurgasNovinite.

Реклама

Собственикът е формирал ценообразуването по странната методика на ЕVN с огромна доза самоирония. Но с желязна логика.

"В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса "поливане на моркови" и 50 стотинки такса "наточване на ножове". Имаме още 40 ст. добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 ст. начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето! Всичко е просто и елементарно - както процедират енергийните монополисти", каза за Фокус управителят на заведението Яна Василева.

Собственикът на механата е решил да приложи идеята, след като ЕVN обясниха, че токът всъщност е евтин, но допълнителните такси надували сметките. По този нестандартен начин той изразява подкрепата на ресторантьорския бранш към всенародния протест срещу високите сметки за ток.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама