Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18051243 www.bgdnes.bg

Въпреки моралния кодекс спасителят Даниел категоричен: Не може да спрем голите жени на плажа

По пясъчната ивица се разхождат мъже по прашки и хора с мантии 

Доли ЛУКАНОВА

Монокините на плажа остават!

Въпреки моралния кодекс, който забранява на дамите да се разхождат само по монокини на пясъчната ивица, спасители са безсилни пред желанието на нежния пол да покаже прелестите си.

"Аз лично като спасител съм ходил при такъв човек, правил съм забележка и той отговаря: "Какъв си ти, че да ми кажеш как да плажувам?". Нямаме права и правомощия да задължаваме и глобяваме такива хора. Може само да предупредим и помолим", коментира пред "България Днес" спасителят от БЧК – Бургас, Даниел Страхов.

Реклама

Преди няколко години църкви и други организации създават така наречения етичен кодекс, който настояват да се спазва от плажуващите лятото. Основното правило е без жени по монокини на плажа. Причината е, че спасителите се разсейват и не могат да вършат адекватно отговорната си работа.

"Сред причините е и че много хора идват с малки деца и такива гледки не са много приятни за гледане, особено ако човекът е на по-преклонна възраст, но е решил да се покаже", допълва водният страж.

По думите му на плажовете в Бургас човек може да се нагледа на всякакви неща. От мъже с прашки до хора с черни мантии, хартиени корони и пера от гларуси.

"Нищо не може да се направи, за съжаление, но наистина не е редно. Има нудистки плажове, които са неохраняеми, и там никой не може да ги ангажира да бъдат облечени или съблечени. В Бургас това място се намира близо до солниците", казва още Страхов, които пази хората от водата вече четири години.

Утре е официалният старт на летния сезон у нас. Водните спасители вече са готови за горещите дни и съветват летовниците тази година да спазват указанията им.

"Спасителите са хората, които са обучени, и ако стане нещо, само те могат да помогнат. Важно е да се спазват правилата на табелите по плажовете. Бих посъветвал плажуващите и да не си забиват чадърите пред постовете, защото колегите няма как да видят през тях какво се случва в морето", напътства Даниел.

Реклама
Реклама
Реклама