Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1805484 www.bgdnes.bg

Чеци към съкилийника си Петър Велинов: Глупак съм, че не закопах Яна!

"Глупак съм, че не я закопах!", отговорил Чеци на любопитния си съкилийник  Петър Велинов, с когото прекарал около 3 месеца в ареста на "Г.М. Димитров". Това разказа ексклузивно в съда криминално проявения за кражба на автомобил Петър, който бе призован като свидетел на второто заседание от процеса за удушаването на Яна.

"Познавам се с Чеци от следствения арест. Бяхме с още трима-четирима души в една килия. Започнах да го разпитвам за какво е задържан и как са го хванали. Отначало той отричаше да има нещо общо със случилото се в Борисовата градина.

Каза, че полицаите са стигнали до него заради отпечатък по бутилка уиски, която той забравил на местопрестъплението", разказа в съдебната зала съкилийникът на Чеци - Велинов.

Реклама


След няколко седмици автоджамбазинът Петър Велинов продължил да разпитва съкилийника си Чеци. "Един път го попитах директно - защо не е закопал Яна. И тогава той ми отвърна: "Защото съм глупак".

Отначало бе категоричен, че няма нищо общо със случая, после обаче се изпусна за бутилката, след това и за закопаването", разказа в залата пред втрещените присъстващи свидетелят Петър Велинов.

Разкритията на ексклузивния свидетел продължиха. Той подробно описа, че Чеци оставал в килията си сам, докато другите са в карето за разходка, за да мастурбира с помощта на списания с голи жени.

"Под списанията обаче имаше една книга. Чеци ми каза, че е философска. Един път отворих книгата на 4 произволни страница. На тях се описваха некрофилски сексактове. Книгата се казваше "Избрано" от Жорж Батай, разказа охотно пред съдията Петър Велинов. Петър твърди, че останалите съкилийници на Чеци по това време също са коментирали въпросната книга. "В килията освен с Чеци бях и с един Ивайло, обвинен за фалшифициране на документи, и с Джуджето, задържан за кражба", разясни още Петър Велинов. Според него Чеци пляскал екзалтирано на секссцени по телевизията, на които имало насилие над жени. Телевизорът в килията бил на свидетеля Петър, поясни още той пред магистратите.

Петър Велинов се затрудни единствено на въпроса на защитника на Чеци - Иво Найденов, който го попита дали знае какво е некрофилия.

"Това според мен е да правиш секс и едновременно с това да биеш и душиш жената", отговори свидетеля. Той заяви, че не е ходил сам в СДВР, за да дава показания. След като излязъл, разказал на познатите си, че лежал с Чеци в ареста. "Сигурно някой от тях е казал на полицаите и те ме потърсиха, за да ме разпитат", заяви Петър.

От началото на заседанието до сега Николай Русинов не е давал обяснения. След показанията на Велинов той за първи път се осмели да зададе въпрос на съкилийника си - колко книги е имало в общата им килия. "Много"- отговори свидетелят и напусна залата, като отказа коментар пред медиите.

Пред "България Днес" Петър Велинов сподели, че не се страхува от последствия заради това, което е разказал в полицията и съда.
"Не искам да ме снимат и разпитват журналисти, защото съм от криминалния контингент и ще започнат спекулации. Видяхте, че в залата веднага почнаха да ме питат дали са ме освободили от ареста преди или след като съм дал показания. Ченгетата не са ме натискали да говоря каквото и да било. Всичко е доброволно и е истина", лаконично обясни съкилийникът на Чеци.


Съквартирантка на жертвата:

Подбираше партньорите си!

"Яна бе изключително селективна. Никога не си е лягала безразборно с мъже, още по-малко с непознати. Беше контактна както с мъже, така и с жени", разказа в залата съквартирантка на убитото момиче. "Яна нямаше връзка и с въпросния Огнян, когото лансират като последното й гадже. В конфликтна ситуация предпочиташе да подходи дипломатично, вместо да се стигне до скандал", категорична е близката й приятелка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама