Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1805488 www.bgdnes.bg

Венци пламнал заради сметката за ток

Запалилият се в Раднево Венцислав Василев си драснал клечката, след като получил сметка за ток 340 лв., въпреки че семейството му се топли с дърва. Заради чужди задължения към ВиК пък бил заплашен със съд.
Това разказа пред "България Днес" 25-годишният Тихомир, най-голямото от петте деца в социално слабото семейство, което се издържа с 270 лв. на месец. Именно на него се обадил баща му, преди да се подпали. Казал му: "Сине, искам да знаеш, че те обичам много. Не ми се сърди за това, което ще направя, но вече нямам избор". После разговорът прекъснал и Венци спрял да вдига.
Според Тихомир Василев сметката за ел. енергия е сгрешена, защото предишния месец получили около 4 пъти по-ниска фактура. Не успели обаче да я платят, защото 18-годишният му брат Динко бил болен и трябвали пари за лекарства. Преди дни при Василеви пристигнали и представители на ВиК. Те заявили, че ще заведат дело за неплатени 1900 лв. Семейството обаче било настанено в общинския апартамент през ноември и Тихомир обяснява, че дългът е натрупан от старите наематели. Новите плащали сметките, но се оказало, че с тях са погасявани стари задължения.
Сега Тихомир търси откъде да намери 325 лв., с които да плати здравните осигуровки на баща си. Той е в болница със 75% изгаряния и ще трябва да му се правят поредица операции. За целта до утре поне 12 души трябва да дарят кръв за него, а семейството да внесе сумата.
Междувременно кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев призова големите предприятия в района - „Мини Марица Изток" и ТЕЦ "Марица Изток 2" да осигурят някаква работа поне на съпругата на Венцислав - Стефка. Пред вестника тя обаче каза, че никой не я е потърсил.
Преди ден и 37-годишната Катя Станчева от Раднево заплаши да се запали. И тя, и мъжът й са безработни, имат дете.

И побойник се заля с бензин

Бившият шеф на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан също заплаши, че ще се пали - той пък пред президентството. На мястото бяха изпратени пожарна, линейка и патрулки. При опита му да се залее с бензин, полицаите му взеха тубата и го заплашиха с акт за хулиганство.
Асан обясни пред "България Днес", че протестира срещу тормоз над сина му Фаик в затворническото общежитие "Хеброс". Той попадна там, след като заедно с баща си пребиха първо богомолец, а после и мюфтията Осман Хилми. Впоследствие те бяха осъдени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама