Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1805515 www.bgdnes.bg

Обвиняват в хулиганство шофьора, газил протестиращи на Орлов мост

28-годишният шофьор, който опита с колата си да премине през блокадата на Орлов мост във вторник вечерта, ще бъде обвинен в хулиганство. Изнервеният водач, който прегази двама души, ще бъде обвинен и в шофиране без книжка и в пияно състояние. Дрегер отчете 1,64 промила алкохол в кръвта му.
При опита му да премине през тълпата протестиращите му се нахвърлиха и счупиха предното и задното стъкло на автомобила му. 20-годишният вандал, направил това, пък ще носи отговорност за повреждане на чуждо имущество.
Нервният шофьор е със солидно криминално досие - за притежание на наркотици, подправка на официален документ, шофиране на автомобил без книжка и шофиране след употреба на алкохол.
При протеста същата вечер бяха задържани общо 24 души, като 14 от тях са били пуснати малко по-късно.


15 от арестуваните след снощния протест в София са криминално проявени, съобщи МВР. Трима са 16-годишни. Двама от тях носели метални боксове, а третият, който е криминално проявен, имал маска с прорези.
В други четирима полицаите открили забранени предмети - сгъваем нож, метален бокс и метална палка. Те ще бъдат санкционирани по Закона за събранията, митингите и манифестациите. Сред задържаните са и хулигани, които носели у себе си метален бокс, сгъваем нож, метална палка.
По Указа за борба с дребното хулиганство вчера бе изправен пред съда и 29-годишният Тихомир Добрев, който се появи пиян с пистолет пред президентството във вторник и се заканваше да стреля по държавния глава. Съставен му е и акт по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Още тогава стана ясно, че Тихомир, който е криминално проявен за кражба, грабеж и хулиганство, е бил задържан и преди, за което се е похвалил със снимка във Фейсбук.
При протестите във Варна във вторник мъж е бил нападнат, а носът му - разбит. Той се опитал да защити свой съгражданин, носещ плакат срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов. Това се вижда от скандално видео, което се разпространява в социалните мрежи. След инцидента се чуват викове на други протестиращи към полицай, който стои безучастно.
„Полицай, защо не го хванете? Хванете го човека, ето го, бе! Ей го, удари фотографа.“ Полицаят отговаря само: „Добре“, и не помръдва от мястото си. „Какво добре, бе? Това е срам! Човекът е с разбит нос“, викат мъж и жена. В този момент удареният млад мъж лежи на земята.
От следващите реплики става ясно, че нападателят е скъсал плаката срещу ТИМ и кмета Кирил Йорданов, преди да избяга. На плаката ясно се виждат лицата на Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир Митев. Момиче от протеста обяснява, че същото лице, което е нападнало момчето, се е опитало да я препъне. Очевидци смятат, че нападателят е вътрешен човек на кмета Кирил Йорданов или на ТИМ. Вчера пък децата от варненския клуб по лека атлетика “Черно море-Атлетик" бяха снимани с плакати, подкрепящи кмета на Варна. Според мнозина това не е тяхна идея, а предварително режисирана акция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама