Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18059533 www.bgdnes.bg

Стотици изпратиха Борислав Зюмбюлев

Стотици близки, роднини, приятели, колеги и общественици се събраха на поклонението на главния редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев на гробищата в столичния квартал Бояна.

Опашката от коли бе огромна - почти километър.

Букети изпратиха от името на премиера Димитър Главчев, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, КНСБ, изследователски център "Тренд", БТА, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на културата, Столична КРИБ, БНР, бТВ, Община Бургас, както и от главния прокурор Борислав Сарафов.

Реклама

Сред присъстващите бяха политологът от "Тренд" Димитър Ганев, тв водещите Ники Кънчев и Светослав Иванов, водещ на предаването "120 минути" по Би Ти Ви, бившият пресаташе на БФС и спортен журналист Павел Колев, бившият главен редактор на "24 часа" Валери Найденов, бившата кметица на София Йорданка Фандъкова, председателят на "Отворено общество - София" Георги Стойчев, Радомир Чолаков, който беше депутат от ГЕРБ. Бившият министър на културата Вежди Рашидов също дойде на поклонението.

"Минавахме заедно през този живот, той никога не ме предаваше, нито аз него. С Борко не се разминахме за мярката как да правим медии, колкото и да сме различни", каза на поклонението издателят на "24 часа" Венелина Гочева.

"Благодаря на всички присъстващи, защото в най-страшните дни на живота ми казвах, че в редакцията са ми другите най-близки хора. Бяхме едно семейство", каза съпругата на Борислав Зюмбюлев - Паола Хюсеин.

Борислав Зюмбюлев ни напусна внезапно на 27 май сутринта. И в последните минути на този свят е бил със съпругата си Поли Хюсеин - любовта на живота му.

Реклама

От репортер в "168 часа" става направо зам. главен редактор на списание "Сега". Отива в "24 часа" като редактор в отдел "Анализи" през 1999 г., а през 2012 г. е главен редактор. Преди това е първи зам. главен на всекидневника и главен редактор на седмичника "168 часа"

"България Днес" поднася още веднъж съболезнования на близките му. Зюмбюлев, няма да те забравим!

Поклон пред паметта му!

Четете още

Борко, за когото да си журналист беше чест, тръгна неочаквано от живота, но не и от "24 часа"

Борко, за когото да си журналист беше чест, тръгна неочаквано от живота, но не и от "24 часа"

Почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев

Почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев

Реклама
Реклама
Реклама