Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18071433 www.bgdnes.bg

Темида окончателно отказва да признае Петра за жена

След поредното дело у нас 

Изяждат най-хубавите ми години, но няма да се откажа, казва транссексуалният Петър 

Доли ЛУКАНОВА

Петра остава Петър по документи!

Това е окончателното решение на Окръжен съд - Велико Търново, където се проведе поредното дело за смяната на пола на транссексуалната.

Реклама

"Отхвърлят го! Пише, че не подлежи на обжалване. Това е краят, не знам пътя вече. Когато научих какво е решението, плаках много, бях мъртва! Исках моята държава да ме подкрепи, а тя ме закопа."

Това споделя емоционално пред "България Днес" Петра след поредния отказ на съдиите да я признаят за човек от нежния пол.

Христова е единствената у нас, извървяла пълния цикъл на биологична трансформация от мъж в жена, след като гръцки лекари премахват мъжкото й достойнство и й слагат гърди, за което "България Днес" вече съобщи. Момичето иска да бъде вписано като жена, за да може да си намери по-лесно работа и да води нормален начин на живот. След откази от страна на българския съд да я признае за такава, каквато се усеща, Петра стига и до Страсбург, като се превръща в първата транссексуална, успяла да осъди страната ни. Въпреки наложената глоба и изплатеното обезщетение България все още не е готова да позволи Петър да бъде Петра по лична карта и паспорт. Горнооряховчанката не се сломява и започва поредното дело, което се надява да е финално.

"Надявах се това да е краят и да се приключи вече тази многогодишна драма. Влязох в съда с такава надежда, но когато видях с каква жлъч е написано решението срещу мен, се сринах. Пише, че ще ощетя приятеля ми, че няма да е редно да сключвам брак и какви ли не неща", разочарована е 26-годишната.

Петра забелязва, че на последното дело съдиите не са имали предвид и не са приложили документите за това, че се е подложила на операция и е премахнала мъжкия си полов орган. Това й открехва вратичка в закона и надеждата отново е посята в нея.

Реклама

"Само заради това мога да обжалвам пред ВКС! И ще го направя. Те са написали, че не подлежи на обжалване, но явно не познават законите. И до Страсбург ще стигна отново, ако се налага. Няма да се откажа. Няма да ги оставя. Ще пиша всеки ден жалби, ако трябва", категорична е жената, родена като мъж.

Наскоро Петра завърши курс по астрология и е единствената транссексуална, която се занимава с професията. За да се успокоява, се занимава именно с това в момента и надгражда уменията си относно разположението и движението на небесните тела.

"Лошото е, че след две седмици съдиите излизат в лятна почивка. За това време няма какво да направя. Мога чак септември и ето - то годината си мина. Изяждат най-хубавите години от живота ми. Сега съм млада и искам да живея нормално, а нямам тази възможност. Въпреки това съм решена да добутам нещата докрай", казва Петра.

Четете още

Петра стана първата транссексуална астроложка

Петра стана първата транссексуална астроложка

УНИКАЛНО за България! До месец решават дали Петра е жена, или мъж

УНИКАЛНО за България! До месец решават дали Петра е жена, или мъж

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Реклама
Реклама
Реклама