Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1808736 www.bgdnes.bg

Синьо НЛО над Деветашката пещера

Кълбо, излъчващо силна синя светлина, плаши туристите край Деветашката пещера. Вече няколко семейства, отишли там на излет и разходка, са забелязали странния обект, разказват уфолози пред вестника.

 


Според част от наблюдателите най-вероятно става въпрос за определен вид НЛО, което кръжи над района. То за първи път е забелязано в средата на миналата година. Тогава туристи виждат странния обект, съобщават от Мрежа на обединените български уфолози.
Синята светлина е забелязана вечерта на 2 срещу 3 юни 2012 г. от семейство, което е било на пикник край пещерата. Около 0,15 ч. на 3 юни странен сферичен обект, излъчващ силна синя светлина, преминава на близко разстояние от тях.

Реклама


"Аз, моят мъж и наш приятел често си правим пикници и разходки в района на Деветашкото плато. Въпросната вечер си приготвихме вечеря и разговаряхме на спокойствие сред природата. Изрично подчертавам, че не употребявахме алкохол! Небето беше изключително ясно, добре се виждаха минаващите самолети, както и звездите. Луната беше много голяма и ясна. Докато разговаряхме, изведнъж моят поглед и на мъжа ми, понеже стояхме един до друг, бе привлечен от ярка светлина с форма на сфера. Около нея нямаше следи, не се чуваше и никакъв шум. Цветът й беше по-скоро искрящо син. Видяхме я за много кратко време, продължи не повече от 2 секунди, но достатъчно дълго, за да сме сигурни, че не беше самолет или друг познат летателен обект", споделя М. А.


Това не е единственият случай на синя светлина, забелязвана от туристи в района. Повечето от изплашените хора споделят, че светлината се движи на около 20 метра над земята. Често се забелязва за няколко секунди и после изчезва изведнъж. Скоростта в никакъв случай не наподобява тази на самолет, затова туристите са сигурни, че става въпрос за НЛО. Още повече че синята светлина приличала на плазмена топка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама