Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18088813 www.bgdnes.bg

Елизабет Кравец не е единствената "Мис България" с отнета корона. Ето и останалите

В България почти не минава конкурс без скандал

 

Елизабет Кравец не е единствената Мис България, на която короната й е отнета от организаторите. Както стана известно, българката с украински корени ще бъде лишена от титлата си.

Въпреки че с избора на почти всички миски има скандали, повечето от тях са за това дали титлата им е била уредена, дори платена, или че не са заслужили приза. Разбира, се има и огромен хейт. Не минава и издание на "Мис България", в което победителките да не са оплюти, обиждани и т.н. Едва няколко пъти обаче се е случвало короната да им бъде отнета.

Реклама

За последно това се случи преди 12 години. Тогава за победителка бе избрана Ина Манчева, но само няколко часа по-късно титлата й бе свалена. Проверка на организаторите установи, че тя е спечелила гласа на публиката нечестно. Короната й бе отнета на живо в национален ефир и връчена на Габриела Василева.

Манипулацията станала посредством софтуер, който дава достъп до нечий компютър от разстояние, без собственикът му да знае.

"В момента, в който колегите са открили тази хакерска атака, се свързаха с мен, за да обсъдим ситуацията. Гласът на публиката - 10-ия член на журито, е бил решаващ. Той носи 3 точки", обясни тогава в национален ефир председателят на журито в конкурса Стойчо Керев.

Заради фотоси, на които се вижда много плът, пък Теди Бургазлиева бе спряна от участие в "Мис Свят" през далечната вече 2002 г. Чаровницата била злепоставена, след като някой пратил по пощата до централата на конкурса в Лондон снимките й, правени от известния фотограф Енчо Найденов. Скандалните фотоси били правени пет месеца преди коронясването на Теди.

Мисис България за 2017 година Надя Недялкова пък остана без титла и без корона, но тъй като малко хора подозират за призьорката и надпреварата, в която е участвала, новината не развълнува мнозина. Заради неспазване на клаузи от договора миската сама се лиши от приза си.

Надя ще трябва да се прости с лентата и короната в най-кратки срокове. Главната причина за отнемане на титлата от брюнетката е неин отказ да представи страната ни на световен форум за красота. Това е задължение на всяка една от носителките на приза. 

Четете още

Скандал! Отнеха титлата на "Мис България"!

Скандал! Отнеха титлата на "Мис България"!

Мис България Елизабет Кравец гушка прасе

Мис България Елизабет Кравец гушка прасе

Реклама
Реклама
Реклама