Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1810062 www.bgdnes.bg

След 7-те прободни рани хубавата Мария още била жива

"От Мария изтичаше много кръв. Имаше пулс. Още беше жива, но не можеше да говори. Видях, че има рана на гърдите вдясно. Опитах се да й дам въздух уста в уста. Събраха се много хора. Бях в шок. Поддържах главата и й давах въздух. Може би така 15-20 минути. Или повече, не знам точно.

Започна да ми става много лошо. Изправих се и в този момент ми причерня, започнах да се свличам на земята. Един полицай ме прихвана и ми помогна да не падна. Тогава видях, че съм ранен и тече много кръв от мен. После дойде линейката и не помня повече." Това разказва в показанията си 18-годишният Симеон Куминков пред бургаският сайт "Флагман.бг".

Реклама

Несебърлията бил приятел на убитата от ексченгето Михаил Менашки. Показанията на Симеон са приложени в обвинителния акт. Според тях той не е пил алкохол, бил абсолютно трезвен и можел да познае извършителя на касапницата в Слънчев бряг.

Делото срещу бившия полицай Михаил Менашки, който наръга 7 пъти барманката Мария на 2-ри срещу 3-ти септември 2012 година, започва в понеделник в Бургаския окръжен съд при съдия Петя Георгиева.

Заседания има насрочени и за 5-и и 6-и март, въпреки че се очаква процесът да премине по съкратената процедура.

 

 

 

В края на миналата година Менашки е направил частични самопризнания. Тогава за първи път се е съгласил да даде обяснения. Казал, че е намушкал Мария случайно. Раните по тялото на младата жена обаче са 7.

По време на заседанията за определяне мярката му за неотклонение веднага след ареста и по-късно, обвиняемият беше категоричен, че няма общо с престъплението.

Тогава той поиска да бъде освободен, тъй като било нужно да е до приятелката си Маргарита, която направила опит да се самоубие.

Реклама
Реклама
Реклама