Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1810607 www.bgdnes.bg

Назначиха нови експертизи по делото за убийството на студента Стоян Балтов

Софийският градски съд реши на днешното си заседание по делото „Амнезия" да бъдат изготвени съдебно-медицински експертизи на подсъдимите Вили Георгиев и Александър Данаилов, както и на свидетелите Любомир Фарашев, Мирослав Станчев и Борис Цветанов.

Искането е от защитата на подсъдимите, с оглед пълното изясняване на фактите и обстоятелствата около убийството на студента Стоян Балтов край печално известната дискотека "Амнезия" на 5 декември 2008 г.

Реклама

На 18 декември м.г., на предишното заседание съдът назначи такава само за подсъдимия Светлозар Стоилов.

Назначените съдебно-медицински експертизи ще уточняват кой какво участие има от останалите петима участници в боя, освен Светлозар, и дали някой от тях е нанесъл фаталните ритници по главата на Стоян.

Това ще стане ясно на 12 април, за когато СГС насрочи следващото заседание по делото. Това отложи планираните пледоарии, след като вече бяха разпитани всички свидетели и бяха изслушани заключенията на вещите лица, назначени до момента.

След като станат ясни резултатите от новоназначените пет експертизи, има хипотетична вероятност да има и нови обвинени лица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама