Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1811404 www.bgdnes.bg

Юксел може да мете градинки

Хванатият да кара пиян тв водещ Юксел Кадриев може да се наложи да мете месеци наред градинки в София. Такава санкция се предвижда в закона за шофьори, които са седнали зад волана с над 1,2 промила алкохол в кръвта.


Новинарят бе спипан от ченгетата да кара почерпен фолксвагена си около 4 ч. сутринта в четвъртък, след като излязъл от нощен бар в центъра на София. Давайки на заден ход, водещият чукнал леко друга кола.
Осъзнавайки какво е направил, почерпеният новинар веднага позвънил на тел. 112. Пристигналият на място полицейски патрул направил проба с дрегер, който отчел 1,59 промила алкохол в кръвта му.

Реклама


Без да се съобразяват с това колко е известен, полицаите го задържали и го прибрали в ареста на Първо РПУ. Преди това му била взета и кръвна проба, която да потвърди показанията на дрегера.


Съзнавайки в какво се е забъркал, нервите на Юксел не издържали в килията и той проронил няколко сълзи. След като преспал зад решетките, сутринта Кадриев бил пуснат на свобода, а полицията започнала разследване по случая.
"Резултатите от кръвната проба трябва да излязат до понеделник. Тогава ще се прецени в какво точно ще бъде обвинен", обясниха разследващите. Според ченгета, в случай че кръвната проба излезе над 1,2 промила, Юксел може да влезе в затвора. За подобно нарушение законът предвижда до 1 г. зад решетките. "Юксел има шанс да получи по-леко наказание. Заради чистото му съдебно минало съдът може да се смили над него и да го осъди само на пробация", обясняват запознати с разследването. В такъв случай, освен че ще се раздели с книжката си, Юксел ще трябва да изкара няколкостотин часа общественополезен труд. В повечето случаи подобно наказание се изтърпява с чистене на градинки, тоалетни, садене на цветя и метене на тротоари и улици.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама