Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1811452 www.bgdnes.bg

Евгени Минчев: Боже, прости на дядо Николай!

Димана ДОЙЧИНОВА

"Боже, прости на дядо Николай. Tой не знае какво прави! Коя църква отказва дарение по време на криза?"


Такъв коментар отправи най-известният български пиар и организатор на светски събития Евгени Минчев по повод решението на Пловдивската митрополия да не продава скъпия часовник, марка "Ролекс", на дядо Николай именно на него.

Реклама


Аксесоарът бе обявен за продан от висшия духовник, след като стана ясно, че в църквата "Св. Марина" е пристигнала сметка за ток от близо 3000 лв. за месец януари. В помещението има един климатик и няколко електрически крушки, които няма как да оправдаят космическото задължение към Енергото, казват служители от храма. Въпреки това проверка показа, че сметката не е сгрешена.

 


Минчев се трогнал от новината, че църквата може да остане на тъмно и студено и бързо се свързал с поповете. Обяснил, че дава 5000 лв. за часовника на митрополита и свещениците много се зарадвали на щедростта му. След броени минути обаче те върнали обаждане, че за съжаление дядо Николай няма намерение да му продаде скъпия часовник.


"Не мога да се обиждам заради избора на някого как да постъпва с личните си вещи. Изненадан съм, че човек с пост като този на дядо Николай може да жонглира така с изказването си. Иначе аз се чувствам морален притежател на този часовник, който така или иначе щях да върна обратно на Николай, а не да ползвам за себе си", заяви разочарован пред "България Днес" Минчев.


Той е на мнение, че църквата у нас не дава гръб на човешките неволи.
"В Библията се казва, че когато лявата ръка дава, дясната да не знае, и може би от тази библейска скромност те правят делата си тайно. Но цялата църковна постановка в България ми изглежда малко неясна, от което напълно разбирам и изводите на хората, че църквата е пасивна", посочи още Минчев.

 

Отец Виктор от храма:

Ще се проведе търг

Отец Виктор от църквата "Св. великомъченица Марина" в Пловдив обясни пред "България Днес", че за ролекса на дядо Николай ще се проведе специален търг с наддаване. Духовникът не се ангажира с дата и място на събитието, но най-вероятно това е причината да са отказали на Евгени Минчев да го закупи. Аксесоарът ще се даде на този, който предложи най-много пари за него, уточняват свещениците.

Реклама
Реклама
Реклама