Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1811546 www.bgdnes.bg

Еднорози яхнаха протестите

Шега насред цялото недоволство и агресия - в това се превърнаха част от странните лозунги и плакати, които протестиращи издигнаха при недоволството срещу скъпите сметки за ток.


Част от транспарантите бяха с откровено странни излияния, свързани с магически създания и митологични същества. Един от призивите на протестите срещу властта и монополите обиколи социалните мрежи. На гърба на един от плакатите, издигнат от младо момче, се виждаше друг, по-малък, на който е изписано: "За разрешаване на целогодишния лов на еднорози в Тетевен".

Реклама


Никой така и не разбра дали това е вид шега, защо точно в Тетевен и кога започва ловният сезон на митичните създания.


Явно магията е любима на протестиращите, защото те не се ограничиха само с еднорози в призивите. Друг от недоволните пък издигна плакат, на който пишеше: "Дъмбълдор не би позволил това!". Намесването на магьосника от поредицата книги за Хари Потър вдъхнови обаче редица коментари и интерпретации на тема защо на някого му е хрумнал точно такъв призив.


Сред интересните предложения за плакати бе и този срещу спортния коментатор Алекси Сокачев. Явно той е събрал доста недоброжелатели, след като бе създадена и група в социалните медии за свалянето му от екран.


Интернет потребители дори си развихриха фантазиите и спретнаха цял нов кабинет само от подобни персонажи с премиер именно Дъмбълдор. Кандидатите за министър на икономиката и енергетиката пък са двамата богове на гръмотевиците Тор и Рейдън. Тор ще е много подходящ, тъй като има опит с електричеството, а и се е доказал в геройските постъпки, които ще му се наложат, ако се занимава с този сектор у нас. На него именно възлагат надежди и да даде правилна позиция за АЕЦ "Белене".


Напълно родна пък е кандидатурата за министър на финансите. За разлика от сухия и скучноват Дянков родните любители на алтернативен кабинет са предложили Хитър Петър. Така или иначе на него нищо не може да му се опре и със сигурност няма как някой да го надхитри с бюджета. Може да не знае какво е дефицит, но пък със сигурност ще е по-близо до народа от всеки друг на негово място.


За министър на отбраната от сайта targo са категорични, че трябва да се издигне Люк Скайуокър от ДМеждузвездни войниУ. Той се пребори с цяла галактика, както и със злия си баща, едва ли ще му се опрат някакви Балкани. Нататък комиксовият парламент продължава с елф за министър на земеделието, Капитан Планета за околната среда и водите, Капитан Немо за външните работи, Индиана Джоунс на културата.


Вариантите за силов министър обаче са много разнопосочни. От Батман през Супермен и Терминатор, героите за този пост нямат свършване. Едва ли обаче някой, свикнал на Готъм, ще може да се справи с нашенския манталитет, Джокерът може и да му се стори дори симпатичен на фона на тукашните криминални лица. Най-тежките ресори - здравеопазване и социален, пък са заделени за телепата от "Екс мен" Чарлз Ксавие и Прометей.

Реклама
Реклама
Реклама