Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1812342 www.bgdnes.bg

Бракониер, качен на дърво, стреля по горски надзиратели с автомата на кмет

Бракониер, стрелял с автомат "Калашников" по ловната стража в държавния резерват "Воден", ще бъде съден за опит за убийство.

45-годишният Шенол Бекир от исперихското село Йонково ще бъде задържан за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Разград.

Реклама

По време на предварителното разследване стана ясно, че мъжът, заловен от охранителите, е стрелял с по тях с оръжие, собственост на кмета на Исперих Бейсим Басри.

Инцидентът е станал миналата събота в охраняваната гора.

Трима горски надзиратели засекли Бекир, който качен на дърво, наблюдавал заложен от него капан за дивеч.

На призива да слезе, той стрелял от клоните по пазачите, а после повторил откоса, докато бягал от тях.

Бракониерът имал ключове от ловната хижа в исперихското село Йонково, която се стопанисва от бащата на кмета Басри. Нарушителят сам взел автомата от касата и организирал акцията самостоятелно, разказаха свидетели пред съда.

Кметът на Исперих призна пред журналисти, че оръжието, с което е стреляно по лесничеите, е негово. То не било откраднато от Бекир, а само ползвано от него.

Това е вторият случай на бракониерски набег в резервата "Воден" през последната година, при който е замесено името на Бейсим Басри.

Миналото лято при нощна гонка охраната засече там неговия джип, но пред полицията кметът обяснил, че шофьорът му ползва возилото без негово разрешение.

Реклама
Реклама
Реклама