Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1812599 www.bgdnes.bg

Станишев: ГЕРБ е безотговорно дете, докопало спестяванията на родителите си

"В продължение на четири години ГЕРБ управлява като едно безотговорно дете, което е докопало спестяванията на своите родители и харчи, без да мисли за последиците от своите действия", заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

При планиран бюджетен дефицит за цялата 2013 година от 1,1 млрд. лева, само до края на февруари той е 536 млн. лв., посочи той.

Според Станишев това са непланирани предизборни харчове на правителството на Бойко Борисов, които вървят с ударни темпове през последните месеци.

Реклама

"Само за два месеца, на финала на своето управление, ГЕРБ натрупа близо 2 милиарда лева на гърба на националния бюджет - на данъкоплатците, или на гърба на следващото правителство", коментира лидерът на левицата.

Той цитира данни за предоставени допълнителни средства от Министерския съвет от началото на тази година.

"С тези решения ГЕРБ трупат нови задължения, които ще ударят и по следващото управление, но и насочват ресурс към общини, управлявани от тях", посочи Станишев.

Той отправи въпрос и към главния прокурор Сотир Цацаров за това какви мерки взема, за да спре безразсъдните разхищението на държавните средства от правителството на ГЕРБ.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама