Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1814550 www.bgdnes.bg

Бойко влезе с трета криза в болница

Трета криза за седмица

Бойко пак в болница, кръвното му "играе"

Надя Панкова

Трета хипертонична криза покоси вчера премиера в оставка Бойко Борисов. Навръх 3 март Борисов отново влезе в болница заради проблеми със сърцето и в момента е на системи, обявиха вчера от болница "Лозенец".
За кризата потвърди и шефът на бившата Правителствена доц. Любомир Спасов. Премиерът в оставка отново почувствал неразположение по обяд и в 13 ч. е приет в здравното заведение.

"Така е, премиерът в оставка Бойко Борисов е приет отново в правителствена болница "Лозенец" малко след 13.00 часа. Постъпи с високи стойности на кръвното налягане, обща отпадналост, общо неразположение. В момента е на системи. Наблюдаваме го, кръвното налягане е все още високо, но предполагам, че ще го нормализираме. Минали са само няколко часа, откакто е постъпил", коментира вчера следобед Спасов.
Премиерът почувствал световъртеж още сутринта и се консултирал по телефона с доц. Спасов, разказаха от правителството пред "България Днес".

Реклама

Кръвното му не преставало да "играе" и Борисов сериозно се притеснил, че заради замайването и световъртежа не успял да отиде на честванията за 3 март, разказаха още от Министерски съвет. Спасов пък го посъветвал да остане отново в болницата и го включил на системи за нормализиране на кръвното налягане.
Това е третият пристъп на високо кръвно за седмица, който вкарва премиера в болница.

Миналата неделя той също е бил приет по спешност с хипертонична криза в болницата, но отказал да бъде хоспитализиран. В понеделник обаче сърцето на Борисов го предало и кръвното му скочило до 190/110 като се наложи премиерът спешно да остане на легло за три дни.

В болницата Борисов бе посетен от министрите Лиляна Павлова и Вежди Рашидов, които го ободриха с новини за магистрала "Струма", а на крака да го благослови отиде и новоизбраният патриарх Неофит.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама