Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1814640 www.bgdnes.bg

Яне и Марешки се разведоха

Бисерка БОРИСОВА
Придобилата популярност като "Ярешки" коалиция между РЗС и Веселин Марешки отиде в небитието, преди да е просъществувала.
В изпратено до медиите съобщение лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че партията му сваля политическото си доверие от Марешки и слага край на сключеното през октомври 2012 г. споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори. Малко преди него самият Марешки съобщи новината в телевизионно участие.
По думите на Янев причина за "развода" станало недоволството на варненци срещу аптечния бос. Според протестиращите Веселин Марешки бил обвързан с кмета Кирил Йорданов и общинския шеф от БСП Борислав Гуцанов, придобил популярност от разследването "Медузата". Според варненци Йорданов, Гуцанов и Марешки били олицетворение на "корупционния модел" на управление на Варна. Именно това накарало Янев да разтрогне прясно скрепената коалиция.
Според Марешки пък причината нямала общо с протестите. "Аз съм си индивидуалист. Ще се явя сам на изборите!", отсече той и допълни, че "обикновените хора" не го плюели, а му казвали: "Ние сме с тебе, но в друга формация!".
След развода от РЗС са решили да стартират нова национална политическа кампания под надслов "Влез в политиката, смени системата", като основни лица в нея ще са гражданските организации.


Яне Янев
Депутатски места
за гражданите

Изразяваме нашата солидарност с протестиращите във Варна и затова оттегляме политическото си доверие от Марешки. Ще предоставим депутатските места, които бяха предвидени за него, на граждани и граждански организации.


Веселин Марешки

Искам детектор
на лъжата

Утре (днес Ц бел. авт.) ще отговаря на въпроси на гражданите, вързан за детектор на лъжата. Ще направя Варна модерен град. Аз съм мениджър, не съм политик, и мога да реша проблемите на града.
 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама