Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18170383 www.bgdnes.bg

Актьори с увреждания правят благотворителен базар

Актьори с различни увреждания организират благотворителен базар във Варна! Членовете на сдружение "Феникс 2009" са отделили часове, за да изработят различни красоти, с които да зарадват местните и гостите на града. Със събраните пари любителите актьори се надяват да могат да отидат в Созопол, където да изнесат представление.

"Събираме средства, за да може да отидем с младежите в Созопол, тъй като известно време бяхме прекъснали посещенията си заради пандемията и сега се възстановяваме. Нямаме много средства, а ни се иска да играем и да радваме публиката", споделя пред "България Днес" председателят на сдружението Пламена Янкова.

Реклама

Базарът е до 15 юни, като е разположен близо до държавен театър Стоян Бъчваров. Фениксите могат да бъдат намерени там в петък от 10:30 до 17 ч, а в събота от 10:30 до 14 ч.

"Предлагаме ръчно изработени неща от нас и от младежите. Дори имаме една девойка, чиято страст е правенето на гривни. Шегуваме се с нея, че за един час може да направи гривни за цял магазин. Правим картички с различни техники. Някой от родителите вкарват и български шевици в тях. Правим кукли, имаме сувенири от последната постановка "Антарктида". Това са ръчно изработени магнити във формата на пингвини от плажни камъчета. Имаме талисмани, които могат да се използват като ключодържатели. Щуротийки всякакви имаме", допълва Пламена.

Те не са просто театрална трупа, те са семейство. Винаги са сплотени и задружни и се опитват да предадат този дух и на новите феникси. Сформирали са и младежка трупа "Феникс джуниър", като приканват всички деца и с увреждания, и без до 18-годишна възраст да се включат в прекрасното им семейство. Нужни са само желание и постоянство.

Четете още

Спортисти с благотворителна кауза за син на шампион

Спортисти с благотворителна кауза за син на шампион

Пътни полицаи дариха топли ръкавици, шалове и шапки на Дом за стари хора

Пътни полицаи дариха топли ръкавици, шалове и шапки на Дом за стари хора

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама