Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1818665 www.bgdnes.bg

12-годишна най-умна в света

12-годишната дъщеря на индийски имигранти във Великобритания се оказа по-умна от Бил Гейтс, Албърт Айнщайн и Стивън Хокинг, които са с коефициент на интелигентност 160.

Неха Раму има коефициент на интелигентност 162 - най-високият, който може да се постигне при тестовете на организацията „Менса" за участници под 18 години, информира „Дейли телеграф".

Реклама

Неха иска да стане офталмолог, каквито са родителите й. Миналото лято тя се е включила в академичен летен лагер в САЩ, за да учи за мозъка и за нервната система при хората.

Момичето вече е издържало американските тестове за владеене на английски език SAT, предназначени за 18-годишни. Неха постигнала 740 точки от възможни 800. Това й позволява след време да учи в най-престижните американски университети.

Тя си пада по романите и филмите за Хари Потър и плуването.

Родителите изобщо не подозирали каква талантлива дъщеря имат, докато преди 2 години тя не се явила на конкурс за престижното езиково училище „Тифин гърлс" и изкарала 280 от 280 възможни точки. Неха живее на Острова от 7-годишна възраст.

„Дейли телеграф" уточнява, че приживе Айнщайн никога не е полагал тестове за интелигентност. Експерти оценяват неговото IQ на около 160. Средният резултат за Великобритания е към 100.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама