Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1818672 www.bgdnes.bg

Дими: Деметра се самоуби заради тежка диагноза, обричаща я на фатален край

Абсолютно всичко написано за дъщеря ми Деметра е лъжа, крайно време беше да дойда и да кажа истината. Това заяви пред Нова телевизия Димитър Казалов-Дими, участникът в "Биг Брадър", който излезе от Къщата, за да научи тъжната вест, че дъщеря му Деметра се е самоубила.

Причината - тежка диагноза, която обрича на фатален край.

Деметра беше достатъчно интелигентна, за да прочете как протича това заболяване. Искала е да направи така, че да намали болката за всички, да стане бързо. Може би на нейно място и аз щях да направя така. В противен случай щеше да се получи агония, която ще трае няколко месеца, разказа Дими.

Реклама

Дъщеря му криела заболяването от семейството си. Личният й лекар съобщил за тежката диагноза, защото 23-годишното момиче е пълнолетно и има право да знае.

На 1 април ще са готови резултатите от аутопсията. "Джипито каза, че ако трябва да знаем нещо за смъртта, ще го разберем от аутопсията", каза Дими.

Деметра много добре се е информирала. Прогнозата за летален край в нейния случай е била 99%. Семейството все още не знае кога Деметра е била уведомена за диагнозата си.

През октомври Деметра е била на рождения ден на майка си в България и не е имала вид на болно дете, каза Дими. Според него момичето е разбрало за диагнозата малко преди да сложи край на предстоящите си мъки.

Заболяването се развива светкавично. Има първи братовчед, който си отиде от същото нещо на 24-годишна възраст, но Дими отказа да коментира дали е наследствено. В интернет пише, че заболяването може да се появи и изневиделица. На смъртния акт пише: "Неизяснени причини", всичко ще стане ясно след аутопсията, каза още Дими.

"Това е едно дете само на 23 години с много приятели в България и Англия. Беше много интелигентно, много образовано. Никой журналист не се обади да ме попита. Всичко, което се изписа по жълтите вестници, не е вярно. Недопустимо е за едно дете да се пишат такива неща, ако някой не харесва мен, мене кучета ме яли. Ами това дете има майка, баща, сестра, приятели, които четат всичко това", каза Дими.

Има си правила в къщата, когато някой се налага да напусне, го викат и му казват да си събере багажа. Не се обясняват причините. Смятах, че има някакъв таен вот и ми е дошло времето. Деметра никога не се е обаждала в "Биг брадър", за да говори с мен.

Реклама

Тръгнах сам за Лондон, защото сестрата на Деметра - Ива, беше отишла при приятеля й и не смееше да се прибере в апартамента. Аз отидох, за да нормализирам нещата.

Ива беше в шок, беше прекарала една нощ в болницата на успокояващи, след като открива сестра си мъртва.

Полицията прибрала всички вещи на Деметра. Дори писмото, което Деметра е оставила, Ива не е могла да прочете. Цяла седмица семейството не е знаело какво пише в това писмо. Разследвали са какво има в компютъра й и дали някой не й е повлиял с нещо. За съжаление в компютъра няма нищо, което да наведе на мисълта, че Деметра е подтикната от някого да сложи край на живота си.

Предсмъртното писмо е адресирано към цялото семейство. То е написано с чувство за хумор, защото Деметра беше с такова, каза Дими.

Много е лично с много любов към всички, опитва се да ни успокоява, каза Дими.

От разговорите, които проведох с психолози, стана ясно, че времето не лекува, каза през сълзи Дими и допълни: „Нумерологът Цветанка Рангелова предрече, че смъртта на Деметра е била кодирана и неизбежна".

Реклама
Реклама
Реклама