Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1818796 www.bgdnes.bg

Мъж уби и удуши приятеля си- винаря от Харманли

36-годишният Ерол М. бе задържан за убийството на приятеля си Калин Георгиев, съобщиха от ОДМВР - Хасково.

Георгиев беше умъртвен след жесток побой в къщата си в село Надежден. 24-годишният служител във винарска изба от Харманли е бил докаран от задържания Ерол в 5:30 часа сутринта на 4 март в Спешна помощ в Харманли.

Реклама

Калин бил почти гол с множество рани по главата и гърдите, а дежурният медик само констатирал смъртта му. От направената аутопсия стана ясно, че К.Г. е починал вследствие на задушаване, като преди смъртта му са нанесени множество удари по тялото и главата

"Открих падналото тяло на мегдана в центъра на селото. Беше жив, когато го качих и го возех. Опитах да му правя сърдечен масаж, от това вероятно са синините на ребрата", обяснил шофьорът Ерол М.

Разследващите обаче се усъмнили в показанията му и след обиска в неговата къща и жилището на жертвата намерили доказателства, че двамата са празнували заедно на маса, когато вероятно между двамата е възникнал конфликт.

При претърсване в къщата, стопанисвана от задържания и прилежащите й постройки в село Надежден били открити 684 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест отреагирало на амфетамин.

След разпит на Ерол М. е установено и мястото, където най-вероятно е настъпила смъртта на жертвата, а именно - микроязовир, намиращ се на 500 метра от харманлийското село Върбово.

В язовира, полицейските служители открили и обувките и чорапите на жертвата. В кръвта му медиците установяват и количество дрога. В колата на Е.М.- БМВ са открити и дрехите на жертвата и завивки и следи от кръв. Разпитани са и свидетели, които са видели двамата във фаталната вечер.

Е.М. е задържан с прокурорска мярка 72 часа. Работата по случая продължава.

Реклама
Реклама
Реклама