Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1818947 www.bgdnes.bg

Марешки: Можех да си купя министър

Варненци искат промяна и тя не е свързана с оставката на кмета, аз го съжалявам този човек, той е пътник, защото е пионката на мафията във Варна, заяви днес на брифинг кандидатът за действащ политик, аптечният бос от Варна Веселин Марешки, цитиран от БГНЕС.

Хората казаха на най-старите политици - вънка, кметът с целия му екип - вънка. Сега се опитват да изкарат, че само кметът е виновен, за да си сложат нова пионка, коментира той протестите.

Винаги съм можел да си купя някой министър, но съм вървял бавно и постепенно с българския народ, затова съм чист, каза Марешки. Към момента ГЕРБ е на първо място по одобрение в страната, смята той като изрази съмнение към оценките на социолозите.

Аптечният бос призова членовете на Общинския съвет в морския град да освободят варненци от присъствието си и да се избере нов местен парламент. Варна може да бъде истински европейски град и ние можем да го променим, но това със старите муцуни няма да се случи, каза Марешки.

Около километър и половина със симпатизант на БСП Марешки е вървял на 3-ти март т.г. заедно с протестиращите и не е срещнал нито един упрек срещу себе си, разказа той. От над 50 000 протестиращи във Варна на националния празник Марешки смята, че голяма част от тях са сред гласувалите за неговата формация на изборите и той самият е сред политиците, които могат да бъдат част от промяната. Аптечният бос бил сред хората, които говорели отдавна за фармацевтичната мафия и се е борил системата на здравеопазването да заработи. Според него мафията има различни разновидности - фармацевтична, енергийна, транспортна и др.

Той се спря на точки от програмата си: намаляване на разходите, увеличаване на приходите, а минималната работна заплата - 600 лв., да се отвори държавата към инвеститорите - всеки един от тях да бъде посрещан като Господ и др. Ще направим това чрез професионално подготвени хора с безупречни морални качества - всеки да си свърши работата и да не краде, посочи той. Не смятам себе си за най-умен, но се обграждам с умни хора, докато моите конкуренти се ограждат със сивота и с некадърни хора, за да блестят на техен фон, изрече Марешки своето житейско кредо. Затова обирам овациите в бизнеса, с политиката и спорта, отсече той. Марешки не бил участвал в приватизацията - с малки изключения, не бил участвал и в обществени поръчки.

Започваме партизанска, яташка борба, защото е явно, че няма да бъдем отразявани по изборите в медиите, заяви той като отрече, че ще е с ГЕРБ на вота. Баща ми беше пребит, но това никой не го отрази, коментира той медийната ситуация от последните години. Сега същите тези хора пребиват останалите граждани на Варна.

Изчаках уговорката си, за да обявя, че по мое настояване прекратих коалицията си с Яне Янев, отвори той дума и за отношенията си с лидера на РЗС. Но верен на стила си той не спази дори това и се опита на мой гръб да си направи поредния ПР, коментира той поведението на политика. Но когато човек се води от измекярщина и подлост е нормално да се случат такива неща, добави той.

Основният ми мотив бе, че Янев разви старите си концепции - трябва да плащаме на журналисти, на социолози и други. Защо да плащаме, запитал го Марешки - аз съм ново лице. Янев му казал: няма такова нещо, всичко се плаща, създават се мрежи. Полицията да си свърши тази работа, да прекрати тези практики и тогава Яне няма да бъде в следващия парламент, убеден е Марешки. Няма да ви кажа,че той първо почна със заплахи към мен, последвани с молби и обратно. Повече няма да говоря за него, зарече се Марешки. Но характеризира поведението на Янев метафорично: "крадецът вика дръжте крадеца".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама