Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1819129 www.bgdnes.bg

Фалшив поп се подигра с Ватикана (Видео)

Фалшив епископ се вмъкна на първата генерална конгрегация на кардиналите във Ватикана, информира Хъфингтън пост.

Мъжът, преоблечен с черно расо и виолетов епископски пояс на кръста, на всичкото отгоре позира пред тв камери и фоторепортери заедно с други кардинали, събрали се за да определят дата за избора на нов папа.

Реклама

Присъстващите не се усъмниха в младия мъж въпреки по-късото от обичайното расо и странната шапка. Той дори успя да се ръкува с някои прелати. На входа на залата за аудиенции „Павел VІ" обаче бил спрян и разкрит. Швейцарските гвардейци го съпроводили до изхода.

Според медийни разкрития натрапникът е австралийският блогър Ралф Напиерски. В своя блог той се представя като Василиус, член на Италианската православна църква, каквато не всъщност не съществува.

Преди да бъде разкрит, мнимият кардинал разкритикувал католическите епископи, че са допуснали грешка, местейки обвинени в педофилия свещеници от една епархия в друга.

Напиерски твърди в блога си, че е основал католически орден „Корпус деи", промотира „Йогата на Исус" и твърди, че е създал система, чрез която хората могат да контролират компютрите само със силата на мисълта.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама