Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1819566 www.bgdnes.bg

Версиите за отвличането на дъщерята на Брендо - инсценировка, предупреждение, провалена доставка

Разследващите работят по няколко версии за отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо.

По неофициална информация едната от тях е, че отвличането на Лара Банева е инсценирано от Брендо, а целта е да получи разрешение на свобода да чака развоя на процеса за трафик на кокаин, който започва в Италия след няколко дни.

Предполага се още, че похищението може да е предупреждение към Банев да не говори пред съдиите в Италия за по-високите нива в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Реклама

Поръчка от кокаиновата мафия в Южна Америка заради провалена доставка също може да е причина за отвличането, според криминалисти.

Има версия, че похищението е заради стари неуредени финансови сметки на Банев, свързани с първата частна компания за предоставяне на ипотечни кредити.

Дъщерята на Евелин Банев-Брендо бе отвлечена в 7:30 часа тази сутрин. Шофьорът отивал да вземе 10-годишната Лора от бул. "Пушкин" в столичния квартал Бояна, за да я заведе на училище, когато трима маскирани и въоръжени слизат от черен джип „БМВ Х5", прострелват шофьора-охранител и отвличат детето. Автомобилът, което е с крадени номера е потеглил в посока Околовръстно шосе. 36-годишният град Борислав Цанов е настанен във ВМА.

Майката на момичето Моника Добринова е била в къщата.

Тя се разведе с Брендо през 2007 г. Според мнозина разводът е фиктивен и той й е позволил да върти милиони през офшорни дружества, които включват дори туристическата империя на заловения в операция "Кокаинови крале". Половинката на Банев управлява комплекс в бургаското курортно селище Лозенец и 5-звезден хотел в центъра на София.

Евелин Банев-Брендо в момента се намира в затвор в Италия, където чака делото си. Към него има повдигнати обвинения за пране на пари от трафик на кокаин. Банев беше арестуван при голяма международна операция "Кокаинови крале". В изпълнение на Европейска заповед за арест нашите власти периодично го водят в Италия, където има съдебен процес. На 15 февруари у нас Банев беше признат за виновен по делото за пране на пари. На първа инстанция е осъден на 7 години и половина затвор.

Реклама
Реклама
Реклама