Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1820642 www.bgdnes.bg

Ден на траур за Пламен

Днес е ден на национален траур в памет на 36-годишния Пламен Горанов, който се самозапали във Варна в знак на протест. Решението бе взето от правителството в оставка във вторник.

Пламен Горанов почина на 3 март във Военноморска болница. На 20 февруари той се поля с бензин пред общината във Варна и се самозапали. 36-годишният мъж прекара 13 дни в медикаментозна кома заради тежките си изгаряния - над 80%.

Преди да се самозапали, мъжът е издигнал плакат с надпис „Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17:00 часа на 20 февруари 2013 г.".

Реклама

Случаят предизвика силен отзвук сред обществеността, а в продължение на дни вървеше кампания за даряване на кръв за мъжа. Горанов почина на 3 март вечерта. Междувременно във Варна се засили натискът срещу кмета на Общината Кирил Йорданов да подаде оставка.

В 12:00 часа днес управникът на Варна ще обяви решението си, във фоайето на ІІ етаж в общината, съобщиха от пресцентъра. На 3 март ГЕРБ свали доверието си от кмета Кирил Йорданов. Месец продължават протестите срещу него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама