Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18276236 www.bgdnes.bg

Мамят пенсионери с ножове

Любчо брои 1000 лева за китайско менте 

Агитират го по телефона да отиде на събитие, после го плашат със съд 

"Измамиха ме с 1000 лева за комплект ножове! Казаха ми, че са японски, от дамаска стомана. Когато ги отворих, се видя, че са пълно менте и на тях пише "Произведено в Китай". Опитах се да ги върна, но ми отказаха с много груб тон."

Това разказа пред "България Днес" 69-годишният Любчо Бързев от Плевен, който се оплака, че е жертва на измама с ножове и електроуреди.

Реклама

"Звъняха ми четири или пет пъти по телефона да ме агитират да отида на събитието им. Питах ги откъде ми имат номера, но ми казаха, че това е без значение. Жената, която ме търсеше, беше изключително любезна и учтива", разказа Любчо.

След постоянните позвънявания подмаменият пенсионер решава да посети събитието, където се оказва заедно с група от други по-възрастни хора. Със сладки приказки и лъжи за качеството на продуктите успяват да убедят хората да си закупят стоките им.

"Имаше комплект италиански тенджери за 6000 лева. Аз взех ножовете, заедно с един подвижен климатик и мелачка за плодове на стойност 1700 лв., за която също ми обясняваха, че е кой знае каква. Не ми дадоха да отворя ножовете на място, за да видя дали всичко е наред, но ме успокоиха, че нещата са сигурни, и ми дадоха телефон за обратна връзка", сподели Бързев.

След като се усъмнява, че е измамен, пенсионерът се консултира и със специалист в оръжеен магазин, който едва не му се изсмява в лицето, когато вижда китайската стока.

"Такъв тип ножове трябвало да вървят с калъф и сертификат. Моите бяха увити просто в оризова хартия. Не съм специалист и не знаех", оплака се възрастният човек. Сумата за климатика и мелачката е възстановена на Любчо, но за ножовете му е категорично отказано, като дори го заплашват със съд.

"Знам, че постъпих необмислено и се оставих да ме излъжат, но искам да предупредя останалите. Тази фирма обикаля и по другите градове и мами народа точно както стана и с мен. Нека хората много да внимават", завършва Бързев.

Реклама