Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18285307 www.bgdnes.bg

Измамиха футболен национал и жена му! Дават над 90 000 лв. за жилище, но не го получават

Връщат им част от парите, водят битка за останалите 

Над 90 000 лв. дават Радослав Димитров и Виктория за жилище, което така и не е построено 

Бившият футболен национал Радослав Димитров и съпругата му Виктория са били измамени да платят десетки хиляди левове за апартамент във Варна, но така и не получават жилището.

Реклама

За това разказа пред "България Днес" семейството, което вече няколко години води тежка битка да си върне инвестираните средства.

"В края на 2021 година сключихме договор с фирма (името се пази в редакцията – бел. авт.) за покупка на апартамент "на зелено" във варненския квартал "Възраждане". Платихме 8000 евро на ръка и над 40 000 евро по банков път (общата сума се равнява на над 90 хиляди лева – бел. авт.). Всичко беше наред, докато в един момент установихме, че няма абсолютно никакво развитие по строежа. Сградата беше изоставена недовършена и обрасла в трева, беше ясно, че не се работи по строежа", сподели пред вестника Виктория.

Радослав и половинката му търсят изпълнителите за обяснение и по техни думи от там им отговарят, че има проблем, но ще сменят фирмата и всичко ще се оправи.

"Върнаха ми парите по сметката с молба да ги препратя в новата им фирма. Направих го, но минаха месеци, а по обекта продължаваше да не се работи. Тогава си поискахме парите, защото вече бяха минали две години, а нямаше никакви изгледи, че ще си получим жилището. И се започна с лъжите и оправданията, че в момента нямат пари и не могат да ни ги върнат. С голям натиск от наша страна успяхме да подпишем анекс към предварителния договор за покупко-продажба на недвижимия имот, който да гарантира връщането на парите. Неговият срок изтече, а от парите ни бяха върнати само 15 хиляди евро", каза още пред вестника Виктория, като разкрива, че има и други хора, които са платили за жилище, но не го получават.

Футболната съпруга посочва, че всяка седмица звъни да пита кога ще им бъдат върнати инвестираните средства. "Всеки път лъжат, като ми казват една дата, а след като мине, парите все още не са върнати. Лошото е, че са започнали и да препродават апартаменти с друга брокерска фирма. Хората се подлъгват, купуват от тях, а после се чудят как да си вземат парите обратно. Постоянно чувам нови и нови дати като краен срок, но нищо не се случва. Имахме огромно желание да си купим апартамент, който да превърнем в наш дом, но вместо това всичко се превърна в една безкрайна агония и битка", допълни Виктория.

Реклама

"България Днес" потърси за коментар собственика на парцела Делян Николов, но той не отговори на няколко наши обаждания. Телефонът си вдигна Тодор Тодоров, когото семейство Димитрови посочват като дясна ръка на Николов.

"Няма измама. Има договор и са започнали да връщат парите на купувачите. Аз съм страничен човек, не съм запознат и не мога да дам друга информация", каза пред вестника Тодоров.

Съпрузите подават сигнал за конфликтната ситуация в Икономическа полиция във Варна. От областната дирекция на полицията в морската столица обясниха пред "България Днес", че могат да коментират казуса, щом се запознаят в детайли със сигнала.

"Цялата измама съм описала в сигнала. Сега очаквам да ми се обадят от полицията и да ме разпитат по-подробно. Надявам се историята да приключи благоприятно и да ни върнат парите. И по този начин да предпазим други хора да не пострадат от тази схема и да не загубят парите си", завърши Виктория.

Отбелязва гол за "лъвовете"

Радослав Димитров е родом от Ловеч и е продукт на академията на "Литекс".

През 2006 г. Люпко Петрович го взима в първия състав, с който изиграва девет контроли, но така и не записва официален дебют за "оранжевите". През 2007 г. подписва 5-годишен договор, но веднага е преотстъпен в отбора на "Монтана". Впоследствие Димитров играе в "Славия" и "Локомотив" (Пловдив), записва мачове и за отбора на "Левски". Следва блестяща кариера в Румъния, като играе за няколко тима в северната ни съседка.

Своя дебют за мъжкия национален отбор на България прави на 22 март 2013 г. при победата над отбора на Малта с 6:0. Това се случва в мач от квалификациите за световното първенство в Бразилия. За националния отбор записва общо 4 мача и отбелязва 1 гол (при победата с 2:1 срещу Малта през септември 2013 г.).

Реклама
Реклама
Реклама