Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18314818 www.bgdnes.bg

Врачани се взеха на сватба с 1000 души в Балкана

Казват си "да" с народни носии 

Осем години Теодора и Михаел чакат подходящия момент да се оженят 

Голяма традиционна сватба с над 1000 души вдигнаха във Врачанския Балкан!

В рамките на Националния фолклорен събор "Леденика" във Враца Теодора и Михаел си казаха заветното "Да" на автентична церемония, след като са избрани от други желаещи двойки да се венчаят по подобен начин. Младоженците заедно с всички останали гости бяха облечени с национални носии и изпълняваха всеки един обичай от традиционните сватби от миналото. На тържеството присъстват родолюбци, дошли да се докоснат до българския бит и да споделят щастливия момент на двойката.

Реклама

"От 8 години сме заедно и чакахме подходящото време да се оженим. Обичаме всичко, свързано с фолклора и традициите, и за нас беше като сбъдната мечта да сключим брак точно по този начин", заяви пред "България Днес" Теодора.

Младежите от години мечтаят да се врекат във вярност по този начин.

"Не повярвахме, че се случва на нас! Имахме само месец да се подготвим. Еуфорията беше голяма, дори на церемонията забравих от колко време сме заедно. Честно казано, дори да не ни бяха избрали, пак щяхме да си организираме автентична сватба, просто щеше да е след известно време", сподели булката.

Събитието надминава очакванията им, а традициите скрепяват още повече обичта на родолюбивото семейство.

"Изпълнихме обичаи от миналото - бръсненето на младоженеца, забулването на булката от ансамбъла и ритането на менчето с парички. Повечето от тези традиции ги няма на днешните сватби", разказа още Теодора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама