Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1831934 www.bgdnes.bg

Цветанов: Лара не е отвлечена в стил "Наглите"

Стилът при отвличането на Лара Банева - дъщерята на Брендо, е доста по-различен от групата на "Наглите". 

Могат да се изведат две версии относно отвличането, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов пред БНТ.По думите му засега службите са доста пестеливи в изказванията си по темата и няма какво да се каже публично.

Реклама

"Колегите работят денонощно. В първия момент, когато може да се даде информация, тя ще бъде изнесена", обеща Цветанов.

Работата около "Наглите" е една от добре свършените работи. "Наглите" много бързо се забравиха от българското общество, подчерта той.  

Цветан Цветанов се надява, че жертвите и семействата им са благодарни за свършеното.

Министърът в оставка отбеляза още, че България се е превърнала в надежден партньор в борбата с трафика на дрога и наркотични вещества. В пример той приведе 16 тона хашиш, коита са заловени. Те са били насочени към държавите от шенген Белгия и Холандия.  

"С премиера Борисов винаги сме се стремели ла да търсим начини за увеличаване на доходите", каза вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов. Имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена. Всичко направено в сферата на земеделието, инфраструктурата, културата беше свършено от това правителство.

ГЕРБ ще представи предизборната кампания чрез реален отчет за реално свършената работа.  Ще можем да покажем резултатите в предизборната кампания, обеща Цветанов.

Реклама

Премиерът винаги се е вслушвал във финансовите експерти - в министър на финансите Симеон Дянков, еврокомисаря Кристалина Георгиева. Според Цветанов „държавата можеше да има по-голям дефицит - това беше грешка. Ние сме ползвали най-добрия капацитет в лицето на Кристалина Георгиева."

МВР - една подредена система

В МВР оставям една подредена система и осъществени реформи. Това каза още пред БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

"Успяхме да дадем една по-голяма публичност на работата на МВР. Реформите в досъдебното производство, охранителна полиция, възстановяване на ГДБОП, успешните операции.

Акцентът в бъдеще ще е въвеждане на нови технологии. Това са реформи, които ще продължат", допълни Цветанов.

На въпрос ще бъде ли обновена парламентарната група на ГЕРБ - той отговори, че това, което прави партията в момента е номинации и събрания в общинските и областните структури. Разбираме се, ще ползваме и социологически изследвания. 2007 г. ние за първи път участвахме в местни избори.

През 2011 г. обновихме лицата в местните и общинските листи. Много са кметовете, които се представят много добре и печелят европейски пари, допълни Цветанов.

Шенген - политически въпрос

Темата Шенген е доста дискусионна в държавите от Европейския съюз след Арабската пролет, коментира вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов. „Неприемането на България и Румъния в „Шенген" преди 2 години, когато покриха своите критерии, беше едно коалиционно споразумение, което беше в Холандия. Всичко минава през вътрешнополитически план, а не за това дали си изпълнил ангажимента си пред съответната институция в Европа. Холандия има ново правителство", каза Цветанов.

По думите му, от Холандия дават висока оценка на България за полицейската ни дейност. „В момента дебатът вече се изнесе към Германия, защото там през месец септември предстоят избори. В момента социалните им фондове изключително бързо се изпразват от огромния миграционния поток към Германия. Сега се опитваме на експертно ниво да се очертаят стъпки, с които да бъдем партньори с Германия и да търсим възможности да ограничим евентуалното организиране на подобни групи, които товарват социалната система на Германия", посочи вицепремиерът в оставка.

„България изпълни своите ангажименти като покри критериите. Към месец март 2011 година ние сме изпълнили абсолютно всички критерии за Шенген. България получи висока оценка на последния дебат на Съвета на министрите на вътрешните работи в Европа. Шенген вече става политически въпрос", добави министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

Васил Митов няма вина за изтласкване на протестиращите вчера в Благоевград

Началникът на полицейското управление в Благоевград, чиято оставка беше поискана вчера, няма никаква вина. С действията си, по негово разпореждане, полицаите са опитали да предотвратят незаконно препречване на важен път, инициирано от 100-тина души. От сблъсъци между полиция и протестиращи интерес имат "доста хора и от политическата класа и от организираната престъпност". Това заеви министърът в оставка Цветан Цветанов по повод вчерашните протести, при които шефът на "Охранителна полиция" Васил Митов не им разреши да затворят главния път за Кулата.

Масовите размирици започнаха срещу ЕРП-тата, а не срещу управлението. Зад провокациите стоят определени хора. "Опитват се тези, които нямат никакъв реален политически живот в техните структури, в техните партии. Тези политици, които се появяват, в последните 3-4 години да сте ги виждали", попита той и припомни кои лица са се появили по време на вчерашния протест в село Джерман -Чомбе, Слави Бинев, Мая Манолова, Илияна Йотова.

"Илияна Йотова, да ви кажа честно, не знам какво е направила за България в последните години. Освен че пусна един сигнал до ОЛАФ". Цветанов посочи, че може да каже много повече са свършеното от евродепутати като Андрей Ковачев и Мария Неделчева.

Реклама
Реклама
Реклама