Реклама
https://www.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18322116 www.bgdnes.bg

Вратар на националния лови шарани

Димитър Митов загрява за новия сезон в "Абърдийн" с въдица в ръка

Българският национален вратар по футбол Димитър Митов се оказа страстен риболовец. 27-годишният играч на "Абърдийн" използва лятната си ваканция, за да се наслади на любимото си хоби. Димитър се похвали с чудесен улов на шарани.

Митов е доволен, че на Острова има достатъчно на брой облагородени езера, специално предназначени за риболов. Българинът показа кадър от поредния си излет на едно подобно красиво място. Този път той не държи в ръцете си топка, а шаран. Рибата е голяма около 5-6 килограма и определено впечатлява, а Митко се е усмихнал широко, горд с улова си. Футболистът обаче не издава тайната си стръв, с която е примамил екземпляра.

Реклама

Първите си стъпки в риболова вратарят прави по река Дунав още като малък. Митов е роден в Монтана, но израства в Козлодуй, съвсем близо до дунавския бряг. Още там се научава да лови шарани. Като юноша играе за отбора на "Дунав" (Селановци) и винаги след тренировки хваща въдицата и отива на голямата река.

Вратарят на националния също така може да управлява моторница и има разрешително за това. Изобщо обича всичко, свързано с водата, и там той намира начин да се зареди с енергия. През новия сезон Митко ще играе за "Абърдийн" след трансфера си от "Сейнт Джонстън". "Обичам също да играя тенис на маса и да се разхождам", признава Митов.

Като малък любимият вратар на Митко е холандецът Едвин ван дер Саар. Когато отива в школата на Христо Стоичков в Етрополе, попива много ценни съвети за футбола. Не е ясно дали е обсъдил с Ицо и темата за риболов, тъй като Камата е доказан майстор на въдицата.

"Стоичков тогава идваше да говори с нас. Казваше, че българите сме ценен народ и винаги можем да успеем, ако самите ние го поискаме. Това за мен е най-ценният съвет, научен от него", признава Митов пред "България Днес".

Луд по риболова е и една от звездите на английския национален тим - Фил Фодън. Той хвана няколко големи риби в тренировъчната база на Англия по време на европейското първенство в Германия, на което "трите лъва" вече са на четвъртфинал.

Запаленият риболовец се е възползвал максимално от езерата в спа и голф курорта Бланкенхайн, Източна Германия. Фодън е единственият играч в отбора от 26 човека на Гарет Саутгейт , който извади въдица си и следва стъпките на бившата английска звезда и страстен рибар Пол Гаскойн.

Четете още

Бивш клуб на Сър Алекс Фергюсън взе вратаря Димитър Митов

Бивш клуб на Сър Алекс Фергюсън взе вратаря Димитър Митов

БРАВО! Националът Димитър Митов с 11 награди в Шотландия

БРАВО! Националът Димитър Митов с 11 награди в Шотландия

Реклама