Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1832580 www.bgdnes.bg

Таки загубил дете

Христофорос Аманатидис-Таки е загубил дете като по-млад, сензационно разкриха пред "България Днес" негови близки.
"Докато работеше за ВИС, Таки си имаше сериозно гадже, но не можеха да бъдат често заедно. Тогава момичето забременя и се оказа, че носи момче. Когато се роди, по-щастлив от Таки нямаше. Помня, че беше вечерта и той звънеше на всички да се хвали. Когато отишъл сутринта в болницата, му казали, че детето е починало, защото имало много тежки вътрешни увреждания. Майката се оказала наркоманка и това убило детето, а Таки я заряза мигом.
Оттогава той дори не желае да чуе за наркотици и дори неведнъж е бил дилъри, ако ги срещне по улиците", твърди негов бивш авер.
Коя е била майката на детето на Таки, близките му категорично отказват да обяснят. Според някои от тях след трагичната случка двамата се разделят завинаги, според други Аманатидис я е пратил да се лекува от зависимостта си от наркотиците.
"Кой знае какво щеше да стане, ако детето на Таки беше оживяло. Може би цялата история на родния ъндърграунд щеше да е различна" - коментират близки на изчезналия грък.
Те са шокирани от похищението на дъщерята на Брендо - Лара.
"В нашите среди има неписан закон децата и жените да не се пипат. Дори когато става дума за открита вражда. За да се стигне до отвличането на Лара, или тези, които са го направили, нямат никакви задръжки, или това, което искат от Таки, е толкова важно, че правилата в този случай не важат" Ц категорични са хората от подземния свят. Според тях Банев няма да остави посегателството над детето му и тепърва предстои да се развихри дива гангстерска война.
"Когато Таки загуби бебето, въпреки че беше много малко, дни наред не беше на себе си от мъка. Преживя го много тежко" - казват близки до избягалия бос.
Аманатидис е една от най-непознатите престъпни фигури за обществото, което пробужда близо 200 000 месечни търсения на информация за него в търсачката Гугъл.
Според легендата престъпното житие на бившия футболен юноша на "Левски" започва като автокрадец в столичния жк "Люлин", взимащ пример от своя учител - Йордан Цонков-Джиджи. Покрай кражбите на коли Христофорос Аманатидис-Таки се сближава с Георги Илиев и така получава ръководни позиции в групировката ВИС.
Като един от най-доверените хора на Георги Илиев започва да контролира парите от кражбите на автомобили в цялата страна. След убийството на Георги Илиев на 25 август 2005 г. в Слънчев бряг медиите разпространяват името Христофорос Аманатидис-Таки като един от наследниците на ВИС. Преди това той е задържан от МВР само един веднъж за срок от 24 часа.
Освен с кражби на коли след изчезването на Методи Методиев - Мето Илиенски, Таки заедно с Красимир Каменов-Къро чрез подставени лица поема най-големите паркинги в София чрез фирмите "Ауто Мобайл" АД и "Паркинги и гаражи" ЕАД. Чрез други свои фирми установява контрол върху Стоков базар "Илиянци". Официално Христофорос Аманатидис-Таки е собственик на няколко фирми с различни дейности с капитали до 5000 лева. Единствената му фирма със 100% участие е "Еврофинанс Фактор" ЕООД, която е с основен предмет на дейност "питейни заведения".
През 2009 г. Христофорос става обект на службите и решава да напусне страната. Няколко дни по-късно е издадена заповед за ареста му и е обвинен в ръководене на група за разпространение на наркотици в цялата страна, известна като "Фирмата". След изчезването му бяха спрягани различни версии за местонахождението му, сред които Гърция, Испания и ЮАР.
На 8 май 2012 година Таки бе обявен за международно издирване в системата на Интерпол и два дни по-късно е задържан в Дубай, където по оперативна информация се намира и в момента.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама