Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1833191 www.bgdnes.bg

Цените на тока са смъкнати законно

Решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за намалението на цената на тока е законосъобразно, заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев. Добрев коментира хипотезата, че решението е незаконно, тъй като има съмнения дали председателят на ДКЕВР Юлиана Иванова има диплома за висше образование.


По-рано днес бившият зам.-шеф на на ДКЕВР Валентин Кирчев предупреди, че ако някой реши да обжалва понижените цени по съдебен ред и съдът вземе решение да върне старото положение, щяло да стане страшно. През периода на въведените по-ниски цени щяло да има извършени много разплащания, които след това щели да се стоварят на гърба на абонатите.

Реклама

На въпрос за образованието на Юлиана Иванова, която беше избрана за председател на ДКЕВР, Добрев заяви: "Пред мен винаги е твърдяла, че е инженер по енергетика, както и пред вас".

"Аз диплома не съм виждал. При хипотезата да има нещо с нейната диплома - ДКЕВР е колективен орган. За да бъде в сила едно решение, трябва да има 4 гласа „за" от 7. На това заседание са присъствали 6 члена на комисията, така че дори да се изключи г-жа Иванова, пак има 5 гласа „за", които са повече от необходимите 4", каза Добрев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама