Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1833270 www.bgdnes.bg

Атака променя България в три точки

Нов, работещ закон за референдумите, връщане на монополите в български ръце и индексиране на заплатите и пенсиите със средноевропейските - това са трите опорни точки в програмата на "Атака", които партията ще реализира, ако дойде на власт. Това обяви лидерът й Волен Сидеров на пресконференция днес.

Според Волен Сидеров трябва да се въведе система за допитване до народа, при което всеки закон се подлага на обществена дискусия, а след обнародването му се дава определен период, в който, ако няма обструкции от гражданска инициатива, става реалност.

Реклама

Като втори приоритет Сидеров посочи връщането в български ръце на всички монополи и природни богатства, като ЕРП-та, мобилни оператори, златодобив. Той предлага възможност и за гражданско участие, но дялът на държавата да бъде 51 процента. Печалбите от тези монополи трябва да отиват в здравен и пенсионен фонд. Тези фондове, според Сидеров, трябва да бъдат гарантирани от държавата, всеки да има възможност да следи своите натрупвания там, както и да бъде забранено на което и да било правителство да пипа тези пари.

Трети опорен стълб в програмата на "Атака" е увеличаването на българските доходи и индексирането им всяка година със средноевропейските, като за целта ще се промени Кодексът на труда и ще бъде приет нов закон за пенсионното осигуряване.

Волен Сидеров призова всички политици и формации, които ще участват в изборите, да оповестят основните си приоритетни точки в програмите, за да могат хората да избира между намерения и идеи. Сидеров поиска останалите партии да обявят позициите си и по трите точки на "Атака", за да стане ясно на избирателите кои са "за продължаване на колониалния модел".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама