Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1833460 www.bgdnes.bg

Фандъкова: Ще счупим рекорда за строителство на детски градини

Тази година е рекордна за строителството на детски градини. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандкъкова. "Заложени са 17 нови детски градини. Три от тях, в "Лозенец", кв. "Дружба" и район "Красно село", вече се строят", посочи Фандкъкова. Останалите са в процедура за избор на изпълнител.

"Разбирам гражданите, които живеят тук, те си имат основанието да искат зелени площи и дървета. Проблемът е, че район "Витоша ВЕЦ-Симеоново", а и не само той, до такава степен е презастрояван през годините, че не може да се намери място за детска градина или градинки", каза Фандъкова. Тя благодари на кмета на район Лозенец - Любомир Дреков, който работи, за да намери възможности. "Когато стане готова детската градина, гражданите ще бъдат доволни от това, което ще се получи, защото новите детски градини с градинки с дървета представляват малки оазиси", заяви Фандъкова.

"Нека да работим за децата във всички аспекти", каза кметът на София. По думите й - на първо място е важно да има къде да ходят децата на детска градина, за да могат родителите им да ходят на работа и да изкарват прехраната си в тази тежка кризисна ситуация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама