Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1835571 www.bgdnes.bg

Майор Мирослав Писов: Брендо ще бъде убит

Първият, който преди време предрече, че Брендо ще има проблеми със световните наркокартели, беше бившият зам. -шеф на регионалното звено за борба с организираната престъпност в Благоевград майор Мирослав Писов. Антимафиотът, нашумял около случаят "Чората", може да си позволи прогнози, защото е участвал в разработването на родните наркоканали, в частност и този на Брендо.

Майор Писов има своя версия за отвличането на малката Лара. Според него отвличането е своеобразно предупреждение към цялата наркомафия в България, която трябва да отговаря като цяло за провала на наркоканала "Брендо". Писов смята, че на детето няма да се случи нищо лощо, дори напротив - наркомафията ще полага грижи за него като за своите собствени наследници. Нещата за Брендо обаче не стоят така. Въпрос на време е той да бъде уби, коментира майорът.

Реклама

От друга страна, отвличането може би е начин родната наркомафия да се откупи от най-крупния си провал пред световната наркоорганизация, смята майор Мирослав Писов. Според него това е сигнал, че родните мафиоти няма да изпуснат нещата от контрол и са готови на всичко, за да си върнат позициите в политическото управление на България. Писов посочва, че определени политици се опитват да насочат публичния резонанс от отвличането срещу премиера и вътрешния министър в оставка.

Третата версия за отвличането на Лара - отмъщение от страна на Златко Баретата заради евентуално поръчителство на Брендо на атентата пред Съдебната палата, майор Писов коментира противоречиво. Според него тя не е лишена от логика, но става въпрос за друго. Някой от играчите в сянка може би се притеснява от мълвата, че Баретата разполага с видеозапис, който разкрива покровителите на наркоканалите ни и връзките им с политически партии. Ако Златко Баретата проговори, тогава наистина става страшно, коментира майор Мирослав Писов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама