Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1840415 www.bgdnes.bg

Врачанин стана жена, но с мъжко име

Мъж от Враца си смени пола след десетки пластични операции, но поиска женско презиме заради неудобствата, които имал пред институциите. Драматичната история на родената като мъж врачанка разказа първо регионалният вестник "Конкурент".

Преди десетина години Венцислав решил да стане жена и след редица намеси на хирурзите мечтата му се сбъднала. Веднага след това сменил и името си с женско, което обаче остава в тайна. Бащиното му обаче останало мъжко - Стефанов. Няколко години по-късно, през 2006 г., вече като представител на нежния пол, той сключил брак с грък от Пирея.

Реклама

През миналата година обаче любовта се пропукала и двойката разтрогнала семейството чрез развод. След решението на съда врачанинът със сменения пол останал с фамилията на съпруга си. Бащиното му име обаче му носело редица неудобства пред институциите, когато трябвало да се легитимира с документите си. Затова решил да го промени, като депозирал молба пред Врачанския районен съд.

В жалбата до магистратите лицето заявило, че е притеснено от презимето Стефанов, което го принуждавало да обяснява защо е мъжко. Съдът обаче счел предявения иск за недопустим. Съгласно закона промяната на собствено, бащино или фамилно име се допуска от съда въз основа на писмена молба на заинтересувания, когато то е осмиващо, опозоряващо или обществено неприемливо, както и в случаите, когато го налагат важни обстоятелства. Въз основа на това Софийският районен съд е променил преди години името му от мъжко на женско, но е отказал да смени бащиното му име.

Австралиец стана хит в интернет


Австралиец, който си смени пола и стана жена, снима в продължение на 3 години трансформацията. Каченото в Ютюб клипче се превърна в суперхит със стотици хиляди гледания.

Младежът е на 20 години, когато открито споделя, че цял живот се е чувствал неудобно в мъжкото тяло. Той дълго време мечтаел някой ден да се събуди като красива млада жена. За да постигне целта си, австралиецът спестил пари за многобройни операции. В рамките на минута и половина той отразява със снимки три от най-важните години в своя живот. За кратко време австралиецът с мъжки черти се превръща в нежно момиче.
Интернет потребителите, които са гледали видеото, масово са впечатлени не само от промяната, но и от работата на хирурга.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама