Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1840883 www.bgdnes.bg

Стягат Фидосова за вота в София, бутат я в Монтана

Стягат Фидосова за софийска листа

Надя Панкова

Служебният кабинет се оказа по-малко интересен сред депутатите, които в последните дни са заети с подреждането на листите за изборите.
В ГЕРБ - София се изправили на нокти, щом разбрали, че ръководството гласи Искра Фидосова за листата им. Правната шефка нямало да води в Монтана, а щяла да бъде внедрена в столичните списъци, където водач щял да е Цветан Цветанов. Той умувал дали обаче да не се състезава от Велико Търново. Въпреки това парламентаристи лобират Фидосова да се върне в Монтана,тъй като в София повечето от депутатите се борят за свои места в листите.


Шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев е номиниран за кандидатска листа, но не казва дали ще е водач или дали въобще иска да се върне в парламента. За посланически пост пък се гласяла и шефката на събранието Цецка Цачева, шушукат депутати, но други твърдят, че можело да я сложат в столичната листа. В пазарджишката листа на ГЕРБ първи ще е бившият транспортен министър Ивайло Московски, втори - губернаторът Дончо Баксанов, а трета - депутатката Гинче Караминова.

Реклама

Проектолистата в Русе смаяла бившия здравен министър Десислава Атанасова, която установила, че е сложена едва трета. Начело е областният координатор Пламен Нунев, а втора - зам.-шефката на социалната комисия Светлана Ангелова. Атанасова се очакваше да води в крайдунавския град или в Силистра.

 В Смолян водач ще е шефката на здравната комисия Даниела Дариткова, а в Благоевград - девер й Мирослав Найденов. В Кърджали настанала паника, след като Вежди Рашидов се отказа от политиката. Така Цвета Караянчева ще трябва да се бори сама или да участва в софийска листа, за да влезе в парламента.

Даниела Миткова:

Не съм Кайли Миноуг

Отказах номинация в Русе, тъй като искам да си гледам децата. Детето ми като види Кайли Миноуг по телевизията, вика - мама, мама. Искам да съм повече време със семейството си.

Менда Стоянова:

Мога още да дам

Мисля, че мога да дам още от себе си, ако бъда номинирана отново в пловдивската листа. Смятам досегашната си работа за стълбичка към по-добра кариера.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама