Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1840968 www.bgdnes.bg

Кметицата на Беловица спасила секретарката си от убийство

Кметицата на хисарското село Беловица предодвратила зверски побой над секретарката си Нонка Никитова.

Напоеният със солидно количество домашна ракия Иван Петков отишъл вчера в кметството да иска болничен лист за съпругата си Делка. Жената била безработна и назначена по програма за временна заетост.

Реклама


Иван първо търсил лекарка за болнични, но не занесъл необходим документ и му било отказано. Разярен, побойникът отишъл пред кметството, където срещнал секретарката и шефката и. Обяснили му, че те не могат да издадат болничен лист на съпругата му. Тогава Петков започнал да псува кметицата и секретарката.

Нанасял зверски удари на Нонка в лицето, повалил я на земята, псувал и викал, че ще убие и двете. Кметицата Илинка Костова се борила да отърве служителката си от лапите на озверелия насилник. Намесили се работници, едва отървали Нонка. Тя е без сериозни наранявания благодарение на бързата реакция на Костова и хората наоколо. 

"Той заплаши и псува и мене, много се уплашихме и двете", сподели кметицата.

През цялото време свидетел на скандала било 3 годишното детенце на Иван Петков, което той водел със себе си. По случая е образувано бързо призводство. Петков е задържан в ареста в Хисар за 24 часа и ще бъде съден за хулиганство, проявено над длъжностно лице, обясни местният шериф Иван Иванов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама