Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1841736 www.bgdnes.bg

Кмет си тегли куршума

Депресия и проблеми с алкохола са довели до самоубийството на кмета на пловдивското село Царимир - 56-годишния Нешо Бончев.
Това предположиха пред "България Днес" познати на теглилия си куршума Бончев, избран с подкрепата на РЗС. Бончев е бивш шофьор на шефа на РДВР Ц Пловдив, ген. Никола Динев (той бе спряган като вариант за шеф на МВР в служебното правителство - б.а).
Самоубийството на кмета шокира жителите на Пловдивска община. През последните дни нищо не им подсказвало, че Бончев е налегнат от някаква мъка. "Единственото по-странно беше, че почна да си пийва, от около месец си седеше повече вкъщи. Иначе беше голям веселяк", разказват очевидци.
В Царимир се говори, че кметът имал голям кредит, който не можел да погасява. Местните обаче не допускат финансови проблеми да са причина за смъртта. Смятат, че по-скоро се е отключила някаква лична драма, която го е довела до депресия и го накарала да дръпне спусъка. Преди десетина години дъщеря му също се самоубила. Щерката скочила от 16-ия етаж на блока им в Пловдив пред очите на майка си. "Нешо преживя много тежко това, но го понасяше мъжки. Преди година бе много щастлив - роди му се внуче", коментират в Пловдив.


Самият шеф на РДВР Ц Пловдив, ген. Никола Динев също не може да си обясни самоубийството на бившия си шофьор. Генералът е родом от село Царимир, на което Нешов бе кмет. Понеже Бончев стопанисва рибарника и местното язовирче, бивши негови колеги от пловдивското РДВР дори се гласели да му ходят на гости на чеверме и риба.
Вчера полицията започна разследване не само за самоубийство, но и за убийство. Законно притежаваният пистолет, с който е прострелян Бончев, бил предаден на разследващите от майка му. Куршумът пронизал лявото слепоочие. Предстои да бъде направена съдебномедицинска експертиза и да бъде извършена балистична експертиза на оръжието. "Ще се направи и химическа експертиза на ръцете на кмета, за да се установи има ли барут по дланите му", обясниха от пловдивската Окръжна прокуратура. Ако липсват следи от барут - значи кметът не е дръпнал сам спусъка.
Погребението на Нешо Бончев е днес. От РЗС разпространиха съобщение, в което се казва: "Застреля се ведър и земен мъж, мажоритарно избран и облечен в доверието на обикновените хора. Застреля се, защото нямаше как да реши собствените си материални проблеми, нямаше как да реши проблемите на селото си". Призовавам президента да създаде кризисен щаб, който по общини да идентифицира бедстващите семейства и да предприеме незабавни мерки за решаване на най-острите проблеми пред тях, заяви Яне Янев.


Младеж се хвърли от 5-ия етаж

След като за месец четирима българи се самозапалиха, вчера самоубийствената серия продължи. Момче на 23 години от Варна се хвърлил от 5-ия етаж на блока си. Медицинският екип констатирал, че младежът е жив, но в много тежко състояние. От МВР отказват повече подробности.  Докторите не се ангажират с прогноза за живота на момчето.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама